TOS Cestovanie

V meste osadili NEZVYČAJNÚ príkazovú značku, sú na nej PERY a srdcia: Tušíte, čo znamená?

Budete vedieť, čo robiť, ak natrafíte na túto novú príkazovú značku?

Ilustračný obrázok k článku V meste osadili NEZVYČAJNÚ príkazovú značku, sú na nej PERY a srdcia: Tušíte, čo znamená?
Zdroj: Instagram.com/seidiporticise

Zvláštna príkazová značka sa objavila v juhotalianskom meste Portici. Sú na nej zobrazené pery a srdiečka. Okrem toho sa na nej nachádza text „Portici, romantické mesto“.

A tiež „Zastaviť na bozk“. Teraz je už určite každému zrejmé, čo treba urobiť, ak na túto značku natrafíte. Otázne je, čo robiť, ak cestujete sám resp. sama.

Spontánny nápad poslanca

Ako vysvetľujú talianske médiá, táto dopravná značka bola na svojom mieste osadená z iniciatívy dvoch tamojších mestských poslancov.

„Tento nápad sa zrodil, keď som sa večer zastavil a sledoval západ slnka na našej nádhernej prímorskej promenáde, ktorú práve otvorili. Pomyslel som si, že by sa tu hodila pekná dopravná značka,“ vysvetľuje jeden z nich.

Poslanec sa o svoj nápad podelil s kolegyňou z mestského zastupiteľstva. Vypracovali oficiálnu žiadosť na osadenie značky a formálne ju predložili primátorovi a vedúcemu odboru cestnej dopravy na magistráte.

Romantické Portici

Návrh podporila aj šéfka úradu pre ochranu životného prostredia a kvalitu života v meste. „Týmto spôsobom sme zdôraznili romantický aspekt, ktorý vždy odlišoval naše more a našu panorámu,“ poznamenala.

Každopádne treba povedať, že v dnešnej „instagramovej“ dobe je to zaujímavé marketingové lákadlo za málo peňazí. A podobné foto atrakcie pribúdajú.

Portici je malé mesto ležiace na východnom pobreží Neapolského zálivu, pričom sa nachádza asi 8 kilometrov od centra Neapola. Mesto bolo v roku 1631 úplne zničené erupciou Vezuvu, následne nanovo prestavané.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM