ELA Svet Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Šoférovi slovenskej firmy naparili ASTRONOMICKÚ pokutu. Šialené, čo robil!

Talianske médiá píšu o šialenej jazde vodiča slovenskej firmy, ktorému policajti naparili astronomickú pokutu. Dopustil sa azda všetkých priestupkov, aké existujú.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Šoférovi slovenskej firmy naparili ASTRONOMICKÚ pokutu. Šialené, čo robil!
Zdroj: pixabay.com

Ako informuje L‘Unione Sarda, Talianska polícia zastavila vodiča nákladného auta slovenskej firmy, ktorý údajne podvádzal so služobnými záznamami. O akú firmu ide, nespresnili. Policajti ale zistili, že muž z Uzbekistanu spáchal viacero priestupkov, a to 43!

Je neuveriteľné, že v priebehu dvoch dní odšoféroval celkovo 32 hodín. Podľa polície používal dva rôzne záznamy, aby zakryl, že nedodržuje povinné pauzy pre vodičov kamiónov.

Za jeden deň tak šoféroval aj 18 hodín, čím podľa úradov vážne ohrozoval bezpečnosť iných motoristov.

Únia kamionistom striktne povoľuje jazdiť maximálne deväť hodín denne. Lehotu môžu predĺžiť na desať hodín maximálne dvakrát týždenne.

Za všetky priestupky mu policajti vymerali pokutu 17-tisíc eur a odobrali vodičský preukaz. Muži zákona vodiča zastavili pri meste Imperia na ceste do Francúzska, mal prevážať kovový materiál do Španielska.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM