TOS Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Medzi 5 najbizarnejšími štadiónmi sveta nechýba ani TENTO zo Slovenska!

Päť najbizarnejších futbalových stánkov na svete? Do tohto výberu sa dostal aj štadión, ktorý sa nachádza u nás na Slovensku!

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Medzi 5 najbizarnejšími štadiónmi sveta nechýba ani TENTO zo Slovenska!
Zdroj: Unsplash.com

„Spomeňte si na najpamätnejšie futbalové štadióny sveta ako Wembley alebo Maracana. Dovoľte nám k nim teraz pridať ďalšie, na ktoré zrejme nezabudnete. Toto je päť najbizarnejších futbalových štadiónov na planéte. A keď hovoríme bizarné, myslíme to vážne,“ týmito slovami začína celosvetovo známy server Dailymail.co.uk svoj článok.

Slovensko hneď na úvod

A hneď prvý, ktorý spomenuli aj v titulku, je futbalový štadión zo Slovenska. Keď sa povie Čierny Balog, mnohí, minimálne z radov futbalových fanúšikov, už budú vedieť.

„Fanúšikovia amatérskeho futbalového oddielu TJ Tatran v obci Čierny Balog na strednom Slovensku si museli zvyknúť, že im z času na čas niečo zavadzia vo výhľade. Je to preto, že fungujúca vlaková trať pretína ihrisko a tribúnu. V lete tadiaľ prechádza parný vlak, ktorý píska a vyfukuje dym do davu, aj keď sa hrá futbalový zápas,“ vysvetľuje svojim čitateľom britský server.

Doplnil, že štadión v Čiernom Balogu bol postavený v 80. rokoch minulého storočia, keď sa nepoužívala stará železnica a desaťročie mali hráči a diváci štadión len pre seba. Vlaková trať však bola v 90. rokoch obnovená znovu otvorená ako historická železnica pre turistov.

Ďalší konkurenti

Okrem tohto slovenského štadióna sú vo výbere ešte ďalšie štyri. Jedným z nich je štadión s vchodmi vybudovaný v radovej zástavbe, ktorý sa nachádza v anglickom Lutone.

Ďalším je atypický štadión v Belehrade, ktorý sa nachádza na streche obchodného centra!

Vo výbere nechýba ani zaujímavý chorvátsky štadión, ktorý nájdete v meste Trogir. Ten sa nachádza medzi dvoma historickými objektmi z 15. storočia, vežou svätého Marka a vežou Kamerlengo.

Päticu najbizarnejších štadiónov sveta uzatvára mestský štadión v El Alto v Bolívii, ktorý sa nachádza v nadmorskej výške 4 150 metrov. Tam veru nezvyknutých súperov na takéto podmienky čaká extrémne ťažká skúška.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM