Zo Slovenska

Spoločnosť Mondelez sťahuje z trhu OBĽÚBENÝ druh Fidorky! Príchutiam ZAMENIL obal

Výrobky boli na českom a slovenskom trhu, podľa Mondelezu išlo o mikulášsku edíciu, pričom chybných kusov bolo takmer 10-tisíc.

Ilustračný obrázok k článku Spoločnosť Mondelez sťahuje z trhu OBĽÚBENÝ druh Fidorky! Príchutiam ZAMENIL obal
Zdroj: fidorka.cz

Spoločnosť Mondelez Slovakia pristúpila k stiahnutiu výrobku Fidorka mliečna s orieškovou náplňou, 30 gramov, EAN 85906273 s dátumom minimálnej trvanlivosti do 24. marca 2023, výrobná dávka OPA4423642 C, z trhu v Českej a Slovenskej republike. Informoval Mondelez aj na svojej webovej stránke Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR.

„Bezpečnosť spotrebiteľov našich oblátok je na prvom mieste,“ uviedla Ivana Tůmová, generálna riaditeľka spoločnosti v ČR, SR a Maďarsku. „Ospravedlňujeme sa spotrebiteľom a zákazníkom za komplikácie a dúfame, že naše kroky posilnia dôveru v kvalitu oblátok Fidorka.“

Nedostatok v značení zistila spoločnosť počas previerky na výrobnom závode v Opave, v ktorom sa oblátky Fidorka vyrábajú.

Dôvodom na stiahnutie výrobku z trhu je podľa veterinárov skutočnosť, že časť dotknutej šarže je nesprávne označená, a to značením určeným pre iný druh Fidorky.

Konkrétne došlo na zadnej strane produktu k označeniu ako Fidorka mliečna s kokosom 30 g, hoci ide o Fidorku mliečnu s orieškovou náplňou, štandardne zabalenú v zelenej fólii s vyobrazeným lieskovým orieškom. Výrobok tak obsahuje alergény lieskový oriešok a sójovú múku, ktoré nie sú na štítku správne označené.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM