Barbara Dallosová Správy Komunálne voľby

Rivali na primátora BRATISLAVY či kamaráti? Kusý a Jakubec si vyšli na obed! PREČO sa stretli?

Starosta Nového Mesta a kontroverzný spevák šlágrov proti sebe bojujú o kreslo primátora Bratislavy. Zdá sa však, že našli spoločnú reč.

Ilustračný obrázok k článku Rivali na primátora BRATISLAVY či kamaráti? Kusý a Jakubec si vyšli na obed! PREČO sa stretli?
Zdroj: Facebook.com/Prečo ľuďom hrabe?

Komunálne voľby sú na spadnutie a politické súperenie sa vyostruje. V hlavnom meste zabojuje o primátorské kreslo osem mužov. Zatiaľ čo v niekde je predvolebná kampaň mimoriadne ostrá a útočná, zdá sa, že niektorí protikandidáti sú, naopak, priatelia.

Verejnosť prekvapil záber, na ktorom dvaja kandidáti na primátora Bratislavy spoločne obedujú v pohodovej atmosfére. Návštevník podniku takto zachytil Rudolfa Kusého a Martina Jakubca. Fotku zverejnila stránka „Prečo ľuďom hrabe?“. Okrem toho, že ide o politických rivalov, Kusý a Jakubec majú aj výrazne odlišnú názorovú orientáciu.

Pri jednom stole

„Očitý a spoľahlivý svedok nám poslal dôkaz stretnutia Rudolfa Kusého a Martina Jakubca,“ píše k fotke stránka.

Rudolf Kusý je súčasným starostom bratislavského Nového Mesta a podporu mu vyjadrili strany Hlas-SD, Dobrá voľba a Umiernení, Za ľudí a hnutia KDH a Sme rodina.

Martin Jakubec, kontroverzný spevák šlágrov, ide do volieb s podporou Kotlebovej ĽSNS. Jakubcov facebookový profil sa objavil aj v zozname proruských účtov a trollov šíriacich dezinformácie.

Hitmaker v minulosti prekvapil napríklad aj svojou prezidentskou kandidatúrou či výstrednou svadbou so svojou kolegyňou z hudobnej brandže, o viac než 30 rokov staršou Božankou.

Príspevok stránky sa ihneď stal komentovaným a viacerí Slováci sa na fotke bavili. „Asi chcú nahrať duet na jachte,“ píše jeden z komentujúcich narážajúc na Jakubcove klipy nakrúcané na Jadrane. „Ale veď možno si len chcel dať podpísať cédéčko,“ stojí v ďalšom komentári.

Stretnutie potvrdili

Obaja aktéri svoje stretnutie potvrdili pre Novomestský večerník.

„S pánom Jakubcom som sa stretol. Bolo to za bieleho dňa, v reštaurácií na rýchly obed. Poznám ho z minulosti, nakoľko je umelec a pred rokmi vystupoval aj v mestskej časti. Po tom, čo sa začal politicky angažovať, už u nás nevystupuje. V komunálnych veciach ho trápi to isté, čo mnohých z nás – parkovanie, či doprava. O iných, než komunálnych témach sme nehovorili. Máme odlišné názory,“ uviedol pre Novomestský Večerník Kusý.

Podobne reagoval aj Jakubec, ktorý vraj pozvanie Kusého na obed prijal, pretože sa majú o čom rozprávať: „Keďže obaja kandidujeme, záleží nám na osude Bratislavy a života v nej, bavili sme sa o aktuálnych politických otázkach, ktoré trápia Bratislavu, hlavne po udalostiach na Zochovej a Zámockej. Nevidím na tom absolútne nič zlé.“

O post primátora Bratislavy bude súperiť osem kandidátov. Okrem Kusého a Jakubca to budú Miroslav Heredoš, Martin Mlýnek, Peter Poláček, Andrej Trnovec, Matúš Vallo a Miroslav Vetrík. Spojené samosprávne voľby do orgánov miest a obcí a orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia v sobotu 29. októbra.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM