han Politika

Remišová ODKAZUJE Matovičovi a Sulíkovi: Položiť vládu v najťažšom období je ZBABELOSŤ!

Vláda by mala aj od septembra pokračovať v štvorkoalícii. Myslí si to predsedníčka Za ľudí a vicepremiérka Veronika Remišová,

Ilustračný obrázok k článku Remišová ODKAZUJE Matovičovi a Sulíkovi: Položiť vládu v najťažšom období je ZBABELOSŤ!
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Takisto žiada, aby šéfovia SaS a OĽANO Richard Sulík a Igor Matovič ukončili medzi sebou osobný konflikt. Zároveň víta iniciatívu premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) na urovnanie koaličných sporov medzi nimi.

Slová o zbabelosti

„Verím, že obaja partneri si uvedomujú svoju zodpovednosť, ktorú majú za Slovensko a že koalícia bude pokračovať,“ uviedla Remišová. Povaliť vládu v najťažšom období je podľa nej zbabelosť. Poukázala napríklad na infláciu, zdražovanie, dôsledky vojny na Ukrajine a hrozbu nedostatku plynu počas zimy.

Celosvetová inflácia dolieha podľa Remišovej na všetky krajiny v Európskej únii. „A môže byť veľmi lákavé z tohto obdobia vyviaznuť s vidinou získania politických bodov,“ vyhlásila.

Na otázku, či sa neobáva, že jej strana príde o jedno ministerstvo, povedala, že sa obáva len toho, že sa dvaja koaliční partneri nedohodnú.

Kvôli balíčku

Spor v koalícii sa opäť vyostril po prelomení veta prezidentky Zuzany Čaputovej pri tzv. protiinflačnom balíku. Pre útoky Matoviča SaS prestala opätovne chodiť na koaličné rady, vypovedala koaličnú zmluvu a očakáva do konca augusta novú. Žiada tiež odchod Matoviča z vlády. Ak sa ich požiadavky nenaplnia, ministri SaS chcú opustiť k 31. augustu vlá­du.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM