han Rôzne

Rekordne chladný máj končí: Vyberajte letné veci, blížia sa HORÚČAVY! + PREDPOVEĎ

Už len párkrát sa vyspíme a máme tu leto. Že to na príchod najteplejšieho ročného obdobia to nevyzerá? Predpoveď počasia je však priaznivá a bude horúco, sľubujú meteorológovia.

Ilustračný obrázok k článku Rekordne chladný máj končí: Vyberajte letné veci, blížia sa HORÚČAVY! + PREDPOVEĎ
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Nepríjemné počasie sprevádzané dažďami a nízkymi teplotami už trvá pár týždňov. „Toto však už čoskoro skončí a počasie konečne pre nás chystá leto,“ informuje portál imeteo.sk.

Studený máj

Máj, mesiac lásky a aj teplejšieho počasia, sa v roku 2021 vyznačoval akurát tým prvým prívlastkom. Inak je tohtoročný máj jeden z najchladnejších za posledné desaťročia. „Neustále vpády chladného vzduchu prinášajú mimoriadne nízke teploty a súčasne s tým aj na súčasnú ročnú dobu pomerne nízky počet búrok. Veľmi studeným víkendom však končí a nás čaká už len príjemné počasie,“ píšu na imeteo.sk.

To je aj dôvod nižších teplôt, ktoré sú v priemere o 5 až 7 °C pod hranicou normálu, čo by malo byť ešte niekoľko dní.

Príde zlepšenie

„Situácia sa na našom území začne meniť v polovici týždňa. Príliv studeného vzduchu sa zastaví a do našej oblasti začne prenikať o čosi teplejší vzduch od západu. Postupne sa prúdenie zmení na ešte teplejšie južné,“ sľubujú meteorológovia. Okrem zvyšovania teplôt sa pripravte aj na viac slnka.

Niečo viac z tém, ktoré hýbu Slovenskom

Prídu aj tridsiatky

Už do víkendu sa budú teploty šplhať k letnej hranici +25 °C. „Už v priebehu nasledujúceho víkendu nás čakajú príjemné denné teploty v intervale +21 až +27 °C, ojedinele aj vyššie. Letné počasie by malo na našom území zotrvávať aj nasledujúce dni. Teploty by pritom mali postupne atakovať aj tropickú hranicu +30 °C,“ dodávajú na imeteo.sk.

Predpoveď počasia nájdete aj TU.

FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Niečo viac z politiky

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM