Rakúsko má nový HIT medzi dezertmi: Moderátor skombinoval REZEŇ a čokoládu!
Milujete sladké, no neodoláte ani tradičnému rezňu? Možno aj vás zaujme netradičné spojenie chutí, ktoré sa v Rakúsku stalo hitom.

Hoci hitom posledných týždňov medzi sladkosťami je rozhodne Dubajská čokoláda, rakúska novinka možno zaujme ešte viac. Moderátor rakúskeho rádia Mário Batka sa už nemohol pozerať na ošiaľ spôsobený čokoládou s pistáciovou plnkou. Ako informuje Heute, rozhodol sa ukončiť tento humbuk a vymyslel niečo šialené.
Vyrobil rezňovú čokoládu!
„Mojím plánom bolo vytvoriť vlastnú jedinečnú čokoládu s použitím klasických ingrediencií a príloh Wiener Schnitzel, ako je bravčové mäso, strúhanka, vajce, brusnice, ryža a hranolky. Vo vlastnej kuchyni som však rýchlo dosiahol svoje limity, a tak som sa obrátil na odborníkov zo spoločnosti Zotter, jedného z najlepších výrobcov čokolády na svete,“ vraví Batka.
Je tu sezóna medvedieho cesnaku: Vyskúšajte jednoduchý RECEPT na skvelé pesto!
Spojili sily
Šéfku spoločnosti najprv tento nápad prekvapil, no rýchlo sa pre myšlienku rezňovej čokolády nadchla. V spolupráci s moderátorom postupne vytvorili pralinku, ktorej dali názov Schnitzel s ryžou a hranolkami à la Batka.
Pralinka pozostáva z vyprážaných bravčových oškvarkov a karamelizovanej maslovej strúhanky v mandľovej paste. Plnka je citrónová a všetko je to obalené škrupinou z brusnicovej polevy. Celá pralinka je dekoratívne posypaná bielou čokoládou a zeleným kakaovým maslom.
„Pri podávaní sú tu aj hranolky zo slaných zemiakových lupienkov, poliate mliečnou čokoládou a vajíčko z bielej čokolády z ryže a kokosovej polevy, podávané na karamelovej tyčinke plnenej mandľovým a lieskovo-orieškovým nugátom,“ povedal moderátor pre Bild.
Pralinky idú na dračku
Schnitzel čokoláda je už v predaji prostredníctvom internetu. „Hoci pralinky ponúkame len niekoľko dní, dopyt je taký vysoký, že už musíme ísť do obnovy výroby,“ reagovala spoločnosť Zotter.
Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.