Politika

Premiér Fico by chcel v budúcom roku navštíviť Moskvu a poďakovať sa osloboditeľom

Uviedol to v nedeľnom (6. 10.) špeciálnom vydaní relácie O 5 minút 12 pri príležitosti 80. výročia Karpatsko-duklianskej operácie.

Ilustračný obrázok k článku Premiér Fico by chcel v budúcom roku navštíviť Moskvu a poďakovať sa osloboditeľom
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Vyzdvihol úlohu Sovietskeho zväzu pri porážke fašizmu v druhej svetovej vojne. Povedal, že ak bude mať možnosť a dostane budúci rok pozvanie do Moskvy na oslavy 80. výročia víťazstva nad fašizmom a konca druhej svetovej vojny, určite sa na nich zúčastní.

Označil to za prejav úcty a rešpektu. „Sloboda prišla na Slovensko z východu a na tejto pravde sa nedá absolútne nič zmeniť,“ skonštatoval.

V súvislosti s bojmi na Dukle poukázal aj na slovanskú vzájomnosť a prebiehajúcu vojnu na Ukrajine. „Treba požiadať všetkých, preboha, prestaňme to vzájomné zabíjanie Slovanov, veď to boli Ukrajinci, boli to Rusi, Bielorusi a ďalšie národy bývalého Sovietskeho zväzu, ktoré prechádzali týmto údolím smrti, a boli to Slováci a Česi, ktorí pomáhali tak, ako mohli. Ďakujeme všetkým, želáme im, predovšetkým na Ukrajine, čo najrýchlejší mier a pokoj,“ skonštatoval. Dodal, že takéto posolstvo odovzdá aj na pondelkovom (7. 10.) rokovaní s ukrajinským premiérom Denysom Šmyhaľom.

„Ak takáto možnosť bude daná, na budúci rok v máji s veľkým potešením navštívim Moskvu a poďakujem osloboditeľom, pretože sloboda na Slovensko prišla z východu, to je nepopierateľný fakt,“ informoval Robert Fico.

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM