Veronika Ondo-Cholewová Cestovanie

ZAŽITE Prahu a Karlov most bez kopy turistov! Aké sú podmienky vstupu do Česka? FOTO

Karlov most bez kopy turistov nad romantickou Vltavou? Je to možné a nepotrebujete k tomu veľa. Čo je potrebné teraz na výjazd k našim západným susedom?

Zdroj: Dnes24.sk

Zažite Prahu počas jedného dňa a bez testu. Takýto výlet môže byť po uvoľnení opatrení poriadnym osviežením vášho rodinného života. Alebo vezmite frajerku, milenku, manželku či iného parťáka. Praha je pre každého!

A čo v týchto dňoch ponúka česká metropola? Najväčšou výhodou je, že zatiaľ nie je preplnená turistami. V radoch dlho nečakáte a vaše selfie na Karlovom moste bude bez davu ľudí oveľa krajšie.

24 hodín alebo viac dní?

Ak sa teda chystáte k našim susedom, iste vás poteší, že podmienky sa zmenili. Slováci môžu od 1. júna 2021 cestovať do ČR aj za účelom turistiky, pokiaľ sa po vstupe do krajiny preukážu:

  • národným certifikátom o vykonanom očkovaní v SR vydaným Ministerstvom zdravotníctva SR a to už po 22 dňoch od prvej dávky vakcinácie; pred vstupom do ČR je nutné vyplniť príjazdový formulár,
  • alebo potvrdením o prekonanom ochorení COVID-19 nie viac ako pred 180 dňami (bez povinnosti vyplniť príjazdový formulár pred vstupom do ČR),
  • alebo potvrdením o negatívnom výsledku AG testu nie staršom ako 24 hodín alebo PCR testu nie staršom ako 72 hodín vykonanom v SR; pred vstupom do ČR online vyplnia príjazdový formulár; po príchode do ČR musia občania SR/rezidenti SR zostať v izolácii do negatívneho výsledku PCR testu, ktorí musia absolvovať na vlastné náklady na území ČR (najneskôr do piatich dní, môže byť aj skôr, ihneď po vstupe).

Dobré správy! Ak váš pobyt v Českej republike nepresiahne 24 hodín, nemáte ani povinnosť vyplniť online príjazdový formulár pred vstupom do ČR, či absolvovať po príchode do ČR izoláciu/PCR test,

My sme si Prahu užili. Pozrite si naše fotografie ako dôkaz, že naozaj nie je preplnená.

Cestujeme po svete

Stovežatá Praha na FOTKÁCH
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM