VOCH Správy Zo Slovenska

Podmienkou očkovacej lotérie je číslo účtu, čo ak ho nemáte?

Pri registrácii do očkovacej lotérie musíte zadať číslo účtu. Ak ho nemáte, nezúfajte!

Ilustračný obrázok k článku Podmienkou očkovacej lotérie je číslo účtu, čo ak ho nemáte?
Zdroj: pixabay.com

Odkedy sa spustilo prihlasovanie do očkovacej lotérie, prinieslo mnoho otázok. Ľudia na náš facebook DNES24 pridali stovky negatívnych komentárov.

Mnohým, ktorí by sa aj chceli registrovať, prekáža jeden detail. Podmienkou prihlásenia je zadávať číslo bankového účtu. Niektorí občania, najmä ľudia na dôchodku, ho totiž nemajú a cítia sa diskriminovaní.

„Zverejňovať svoje osobné údaje a číslo účtu? Na toto neplatí zákon? No, ale ja nemám účet, tak sa nemôžem ani prihlásiť, hoci som 2× plne očkovaná??? Diskriminácia, pre toto si určite účet zakladať nebudem, môj dôchodok stačí len na úhradu šekov, lieky a základné potraviny a nie kŕmiť poplatkami zaň banky,“ napísala nám nahnevane Jarmila, ktorá dodala, že je to celé blbosť a diskriminácia.

Môžete zadať účet niekoho iného

Ľudia si myslia, že ak nemajú IBAN, ktorý je nutné zadať pri registrácii, a teda nemajú zriadený v banke účet, nemôžu sa do hry zapojiť. Nie je to však pravda.

K takým skupinám môžu patriť aj seniori, ktorí preberajú napríklad dôchodok len na pošte. Tí môžu požiadať osobu, ktorej dôverujú, o ich číslo účtu.

Prostredníctvom kontaktného formulára, ktorý môžete na svoje otázky o očkovacej lotérii využiť aj vy, sme zisťovali, či pri registrácii do očkovacej lotérie môžeme zadať aj číslo účtu niekoho iného alebo musí byť majiteľom účtu rovnaká osoba, aká je zaregistrovaná.

„Účet v banke je povinný údaj. Ak ho niekto nemá, tak so súhlasom oboch dotknutých strán môže byť takýto bankový účet napr. dieťaťa, vnuka, manželky a pod. uvedený v registračnom formulári,“ odpísali nám z finančnej správy.

Viac o očkovacej lotérii

Právo na vymazanie údajov

Sú medzi nami aj ľudia, ktorí z určitých dôvodov nechcú napísať svoje údaje. Je však mnoho tých, ktorí sa na výhru už tešia a v systéme problém nevidia. Dokonca poskytnú číslo účtu bez problémov aj členom rodiny, ktorí ho nemôžu alebo nechcú z akýchkoľvek dôvodov uviesť.

"Aj keď má môj otec účet, tak nedôveroval tejto očkovacej lotérii a systému a nechcel tam zadať svoje číslo účtu, preto mi dovolil zadať môj IBAN. Potom sa rozdelíme. Vraj, 50% bude mojich. Ja s tým nemám žiaden problém a navrhla som aj ďalším členom rodiny, že ich zaregistrujem s mojím účtom. Ak sa podelíme, budem len rada, " pochválila sa nám čitateľka Veronika.

štatúte súťaže sa uvádza právo na vymazanie vašich osobných údajov a právo odvolať súhlas s ich spracúvaním:,, Dotknutá osoba má právo udelený súhlas so spracúvaním jej osobných údajov kedykoľvek odvolať." Podrobnejšie podmienky sú uvedené pri registrácii/súh­lasoch.

ilustračné foto

Pozrite si nižšie v galérii postup, ako sa zaregistrovať.

FOTO postup registrácie do očkovacej lotérie
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM