Monika Hanigovská Lifestyle

Pes zo Slovenska sa stal miláčikom internetu: O jeho účesoch píšu aj v zahraničí!

Teddy si pozornosť užíva! Jeho vzhľad si začínajú všímať i zahraničné médiá. Nie je to však inak ani vtedy, keď sa pustí našimi ulicami.

Ilustračný obrázok k článku Pes zo Slovenska sa stal miláčikom internetu: O jeho účesoch píšu aj v zahraničí!
Zdroj: Instagram.com/teddy_the_chocolate_yorkie

Jorkšírsky teriér z obce Sekule púta pozornosť všade tam, kde sa práve objaví. Nie je to inak ani v internetovom sve­te.

Teddyho neobyčajná srsť, ktorá sa vďaka svojmu plemenu priveľmi podobá ľudským vlasom, rozkošný zjav a milé outfity si zamilovali nielen fanúšikovia štvornohých priateľov, no dostali sa aj do pozornosti zahraničných médií ako People, Daily Mail, či napríklad Yahoo!news.

Splnila si sen

Jeho majiteľka snívala o tomto plemene už ako malé dievčatko. Sen sa jej splnil až oveľa neskôr. „Už ako 6-ročné dievčatko som snívala mať jorkšírskeho teriéra. Rodičom sa však nepáčila predstava mať vo vnútri domu psíka. Po piatich rokoch sa mi ich podarilo presvedčiť a od mojej tety sme adoptovali môjho prvého psíka Sannyho. Ten mal vtedy už 7 rokov,“ povedala pre Dnes24 Adriana Kollárová.

Neskôr pribudol parťák Teddy. Dnes má dva roky a pôvodne mal iných majiteľov. Osud to však zariadil inak. „K Teddymu som prišla úplnou náhodou, avšak v momente, keď som ho videla, som vedela, že musíme byť spolu. Jeho predchádzajúca rodina ho kúpila ako darček pre syna, avšak nemali na neho čas, tak sa ho rozhodli dať preč,“ loví v spomienkach jeho terajšia majiteľka.

Článok pokračuje pod videom.

Ako levík s účesom za pár sekúnd

Všetkých ihneď upútajú aj jeho účesy, no podľa slov Adriana s nimi veľa starostí nemá.

„Už odmalička mali jeho vlasy akoby vlastný život. Vždy mu išli na všetky strany a vyzeral ako taký malý levík. Z toho vznikli aj jeho typické účesy. Zistila som totiž, že ak mu vlasy učešem do hocijakej polohy, tak mu tak aj zostanú.“

Jeho majiteľka však dbá o výživu. Priznáva ale, že keď bol Teddy šteniatko, vlásky neboli také pekné. „Mal ich veľmi suché a stále sa mu uzlili. Teraz ich má vďaka domácej strave a šetrnej starostlivosti hebké a lesklé.“

Samotné “stajlovanie” však trvá len pár sekúnd. „Teddyho vlasy spravia skoro všetku prácu za mňa. Avšak, samozrejme, predtým mu treba vlasy rozčesať, a to už zaberie nejaký ten čas, nakoľko ich má už pomerne dlhé. Češem ho väčšinou každé ráno a pred fotením.“

Zisťovali sme tiež, či naša štvornohá hviezda vôbec obľubuje vodu. „Teddy má vodu rád, ale omnoho radšej v jazere ako vo vani. Kúpanie síce zrovna nemiluje, ale ani proti tomu nič nemá. Kúpem ho podľa potreby raz za 3 – 4 týždne, aby si jeho vlasy zachovali prirodzené oleje. Vždy používam šampón s kondicionérom v jednom.“

Článok pokračuje pod fotografiou.

Pozornosť sa mu páči

Adriana si myslí, že svojich fanúšikov si získal pre jeho štýl obliekania a účesy. Jeho “trademarkom” je tiež rozkošný vyplazený jazýček skoro na každej fotke.

Na Instagrame má momentálne vyše 17-tisíc sledovateľov a veľkú časť tvoria zahraniční fanúšikovia, ktorí si psíka zamilovali.

„Ľudí vždy zaujíma, ako som schopná udržať Teddyho vlasy v rôznych polohách, takisto dostávam veľa otázok o tom, čím ho kŕmim a ako sa mu starám o vlasy,“ vraví.

Psík púta pozornosť i v uliciach. „Vonku si ho dosť všímajú práve pre jeho outfity. Teddymu sa pozornosť veľmi páči. Pri dospelých je síce spočiatku opatrný, no po chvíli začne vrtieť chvostíkom a dá sa pohladkať. Deti úplne zbožňuje a vždy sa s nimi rád hrá.“

„Síce sa na fotkách zdá ako pokojný milý psík, je to v skutočnosti naše malé šidlo. Má veľmi veľa energie a neustále niečo vyvádza. Keď je treba, vie však aj poslúchať a rád sa učí rôzne triky, vie ich pomerne veľa. Tiež pri fotení úplne mení akoby osobnosť a pekne sedí a pozerá do kamery,“ prezrádza na záver jeho hrdá majiteľka.

Prečítajte si aj

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM