han Politika

PÁD vlády je takmer istý: Očakáva to aj Matovič! Rozhodnú hlasy Borguľu a Krošláka?

Poslanci Národnej rady (NR) SR pokračujú v riadnej 78. schôdzi a o 11.00 h ich čaká hlasovanie o návrhu na vyslovenie nedôvery vláde.

Ilustračný obrázok k článku PÁD vlády je takmer istý: Očakáva to aj Matovič! Rozhodnú hlasy Borguľu a Krošláka?
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Návrh podala opozičná SaS, pod zvolanie mimoriadnej schôdze sa podpísali aj nezaradení poslanci okolo Petra Pellegriniho. Vláda návrh odmieta.

Čo na to Matovič?

Bývalý premiér a súčasný minister financií Igor Matovič hneď ráno na Facebooku zverejnil status, v ktorom tvrdí, že vláda bude dnes zvrhnutá. „Poslanci z SaS a PS veľmi dobre vedia, že za záhadnou zmenou názoru kľúčového človeka za pád vlády dnes nebude nič iné ako kúpený hlas. Napriek tomu sa budú tváriť, že nič nevedia, nevidia, nepočujú. Potrebujú vyhrať a predsa nejaký hlas zabezpečený mafiou im smrdieť nemôže,“ napísal Matovič.

„Je smutné, ako si podlé činy vedia pred sebou prospechársky obhájiť. Voličom sľúbili boj proti korupcii … a potom sa s najväčšími korupčníkmi v histórii Slovenska spiknú proti vláde, čo garantuje slobodu konať proti zločinu,“ dodal.

Zahlasujú proti

To, ako budú hlasovať dvaja koaliční poslanci, Martin Borguľa (Sme rodina) a Ján Krošlák (Sme rodina), priblížili na sociálnych sieťach. „Pred dnešným hlasovaním o páde vlády, som sa rozhodol vystúpiť z poslaneckého klubu Sme rodina. Je to moje, osobné, dobrovoľné rozhodnutie. Nechcem, aby moje hlasovanie vrhalo tieň na kolegov a kamarátov v našom klube,“ zverejnil Borguľa na Facebooku.

"Môj hlas majú do poslednej chvíle v rukách, tak ako som nedávno zverejnil, dvaja ľudia: premiér Heger a minister Mikulec,“ pokračoval Borguľa.

Ďalšie aktuálne témy

Obul sa do Mikulca

Poslanec Borguľa vysvetlil svoje rozhodnutie takto: „Pán Mikulec má za sebou také enormné množstvo profesionálnych, ale aj ľudských zlyhaní, že dávno nemá čo hľadať na svojom mieste. Žiaľ, takému premiérovi, ktorý toto nevidí alebo nechce vidieť, dôveru vysloviť nemôžem.“

Ku Borguľovi sa pridal aj niekdajší poslanec OĽANO Ján Krošlák. „Dnes sa rozhodne, či bude táto vláda pokračovať naďalej vo svoje agónii alebo dostanú ľudia možnosť rozhodnúť, kto bude kormidlovať túto krajinu. Ja som sa rozhodol hlasovať za pád vlády pod taktovkou Igora Matoviča,“ vyhlásil na Facebooku člen poslaneckého klubu Sme rodina.

„Áno, vláda Igora Matoviča, pretože vláda Eduarda Hegera tu nikdy nebola a Igor Matovič aj po svojom odchode z premiérskeho kresla neprestal škodiť tejto krajine,“ dodal Krošlák.

Slavěna Vorobelová zahlasuje za pád vlády. Uviedla, že je neprípustné, aby premiér Eduard Heger svoju vládu obhajoval tvrdeniami, že je proukrajinská a proeurópska.

Odchod sekty

Bývalý tenista sa nestotožňuje s tým, čo napísal Matovič. „Nebudem hlasovať za návrat mafie a koniec demokracie, ale za odchod sekty, ktorá spôsobila chaos a teror v tejto krajine,“ uviedol Krošlák a podotkol: „Vážim si prácu viacerých ministrov, ktorí si zaslúžia rešpekt, ale to nič nemení na tom, že si myslím, že túto krajinu riadi nekompetentná skupina ľudí okolo Igora Matoviča, ktorá by mala odísť.“

Následne aj on zdôraznil, že vystupuje z poslaneckého klubu Sme rodina.

VLÁDU DNES ZVRHNE MAFIA Poslanci z SaS a PS veľmi dobre vedia, že za záhadnou zmenou názoru kľúčového človeka ZA pád...

Posted by Igor Matovic on Monday, December 12, 2022

Priatelia, pred dnesnym hlasovanim o pade vlady, som sa rozhodol vystupit z poslaneckeho klubu SME rodina. Je to MOJE,...

Posted by Martin Borguľa on Monday, December 12, 2022

Dnes bude v parlamente hlasovanie, v ktorom sa rozhodne, ci tato vlada bude pokracovat nadalej vo svojej agonii alebo...

Posted by Ján Krošlák on Monday, December 12, 2022

Vorobelová: Budem hlasovať ZA Slovensko a slovenský národ Uvedomujem si vážnosť situácie, uvedomujem si, že predčasné...

Posted by Slavěna Vorobelová on Tuesday, December 13, 2022
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM