Politika

O páde vlády podľa Hegera rozhodne SaS: Je žalostné, že sa demokratické strany POŽIERAJÚ

Premiér verí, že sa s SaS dohodnú na pokračovaní súčasnej vlády. Pri jej páde by sa podľa neho k moci dostali strany Hlas-SD a Smer-SD.

Ilustračný obrázok k článku O páde vlády podľa Hegera rozhodne SaS: Je žalostné, že sa demokratické strany POŽIERAJÚ
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Rekonštrukcia vlády v prípade jej pádu je nerealistická. Vyplýva to z vyjadrenia premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) v sobotňajšej diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.

„Akých 76 hlasov? Kto bude tých 76 hlasov? (…) Je to imaginárny scenár, ktorý neexistuje. Mrzí ma, že strana SaS ho ponúka, lebo neexistuje,“ skonštatoval.

Veľké riziko

Predseda vlády zopakoval, že meniť vládu je v čase energetickej krízy nezmysel. „Je veľká hrozba a riziko, ak chce niekto teraz meniť vládu, môžeme sa o tom pokojne rozprávať na jar,“ podotkol s tým, že súčasná vláda pomáha ľuďom.

Pri páde vlády by sa podľa neho k moci dostali strany Hlas-SD a Smer-SD.

Prečítajte si tiež

Výzva pre SaS

Opätovne vyzval stranu SaS, aby „zišla z kratšej cesty späť“. Verí, že sa dohodnú na pokračovaní súčasnej vlády.

„Je úplne žalostné, že demokratické strany, ktoré by mali spolupracovať a ktoré by mali budovať udržanie a rozvoj demokracie, sa medzi sebou, keď sa pozriete na súčasnú diskusiu v parlamente, požierajú,“ doplnil. „Narážal tým na to, že návrh vyslovenia nedôvery vláde podala bývalá koaličná strana SaS. O tom či vláda ustojí utorkové (13. 12.) odvolávanie, rozhodnú podľa Hegera práve hlasy SaS,“ informuje RTVS.

Súhlasil by s možnosťou aklamačného hlasovania o nedôvere vláde.

Heger zdôraznil, že pre realizáciu opatrení na pomoc ľuďom je potrebné, aby bol schválený budúcoročný štátny rozpočet. „Ak ho nejaký poslanec neschváli, tak vystaví občanov následku, že táto pomoc nebude môcť byť dodávaná,“ skonštatoval.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM