Monika Hanigovská Tenis

Djokovič má k očkovaniu RÁZNY postoj: Nechcem byť súčasťou tejto ŠPINY! Bude hrať?

Neuvidíme ho na tenisovom kurte? Svetová hviezda toho najväčšieho kalibru poriadne vypenila! Ide o srbské eso Novaka Djokoviča.

Ilustračný obrázok k článku Djokovič má k očkovaniu RÁZNY postoj: Nechcem byť súčasťou tejto ŠPINY! Bude hrať?
Zdroj: TASR/AP

Budúcoročný Australian Open v Melbourne bez svetovej tenisovej hviezdy? Je to možné! Novak Djokovič vidí prekážku v očkovaní proti korone. Športovec sa k tejto téme nahnevane vyjadril pre srbské noviny Blic, ktoré ďalej cituje CNN Prima NEWS.

Srbskému tenistovi dvíha tlak vyhlásenie, ktoré vyšlo z úst austrálskeho ministra pre imigráciu, podľa ktorého „tenisti nedostanú austrálske víza bez očkovania proti koronavírusu. Výnimky na Australian Open neexistujú,“ verejne odkázal Alex Hawke.

Je to len strach a panika

Čo vôbec povedal tenista? „Médiá šíria v súvislosti s koronavírusom len strach a paniku. Nechcem byť tohto súčasťou. Cítim, ako sú všetci v tejto súvislosti s očkovaním striktní a nepriateľskí. Ale ja nechcem byť súčasťou tejto špiny,“ podotkol podráždene pre tamojšie srbské noviny.

Djokovič pritom nechce prezradiť, či je zaočkovaný. Vie sa len to, že vlani v lete COVID-19 prekonal.

„Ak sa dám, alebo nedám očkovať, to je predsa moja súkromná vec. A viete čo? Nech na túto tému poviem čokoľvek, aj tak sa moja odpoveď prekrúti, ako sa to komu hodí,“ dodal.

Tituly neochránia

Do nezaočkovaných hráčov sa pustil premiér štátu Viktória Daniel Andrews, ktorý sa na ich adresu vyjadril jasne a tvrdo. „Tie tituly (grandslamové, poz.red.) pred vírusom neochránia. Jediný titul, ktorý ťa ochráni, je, keď povieš, že pôjdeš na prvú dávku a potom na druhú.“ Informoval o tom športový web Tennishead.

Austrálska vláda chce čoskoro zahájiť očkovanie pomocou tretej dávky vakcín. V krajine je zaočkovaných druhou dávkou takmer 75% ľudí.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Čo sa deje na Slovensku?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM