han Zo Slovenska

Mizne MÚKA z regálov? V Holandsku je drahá, v Nemecku ju len tak NEKÚPITE! A čo Slovensko?

Viete si predstaviť, že by ste sa nemohli dostať k múke alebo by jej cena závratne "vystrelila"? Nie je vylúčené, že sa tak čoskoro stane. V niektorých štátoch Európskej únie je tomu už tak!

Ilustračný obrázok k článku Mizne MÚKA z regálov? V Holandsku je drahá, v Nemecku ju len tak NEKÚPITE! A čo Slovensko?
Zdroj: DiničováJ

Každý má v živej pamäti, ako sa počas pandémie koronavírusu zháňal kvások. Jeho rapídny výpadok a úbytok nastolil na Slovensku priam vlnu kváskovania.

Top v Google

Nepríjemná situácia prerástla až do takého štádia, že slovné spojenie: Ako založiť kvások?, sa dostalo na tretie miesto v rebríčku vyhľadávania slovenského Google za rok 2000. Slováci si teda pred dvomi rokmi kládli často otázku aj o tom, ako upiecť chlieb.

Aktuálne sa na sociálnych sieťach začali šíriť oznamy o tom, že je na slovenskom trhu problém s múkou. „Situácia v obchodoch sa vyvíja asi takto . Aj my preto dostávame od Tesca menej potravín, lebo jednoducho nie sú. Raz ľudia budú radi naše príspevky zdieľať aj za krajec chleba,“ píše sa na Facebooku Predobro.sk.

Dopyt po múke

Príspevok podobného zamerania sa šíri po sociálnych sieťach aj v iných štátoch, ako napríklad v Nemecku. V tejto krajine už pociťujú nedostatok múky. „Múku len tak nekúpite, je problém ju zohnať. A keď aj máte šťastie, že ju práve vyložia na predajňu, ani ju nevybaľujú, nechajú ju rovno na paletách a do desiatich minút je fuč. Vozím si ju z domu zo Slovenska,“ potvrdil nám náš čitateľ Miro, ktorý chodí do Nemecka na dvojtýždňovky.

Podobne je na tom aj čitateľka dnes24.sk žijúca v Holandsku. „Nie je samozrejmosť, že je múku zakaždým dostať kúpiť. Ďalším problémom je jej cena, veď za kilo balenia zaplatíte aj viac ako dve eurá. A to je veľa aj pre samotných Holanďanov,“ priznala Lenka pochádzajúca z Bratislavy, ale už niekoľko rokov žijúca aj s rodinou v Holandsku.

„Preto mi ju sestra aj mama posiela zo Slovenska. Rovnako aj napríklad taký obyčajný olej. Tu vyjde aj viac ako štyri eurá!“ dodala Lenka.

O tom, ako je to u nás na Slovensku, sa dočítate na ďalšej strane.

Situácia v obchodoch sa vyvíja asi takto . Aj my preto dostávame od Tesca menej potravín.Lebo jednoducho nie sú. Raz ľudia budú radi naše príspevky zdieľať aj za krajec chleba.

Posted by Predobro.sk on Wednesday, March 30, 2022
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM