Správy Zo Slovenska

Milan Ondrík sa kvôli úlohe STRETOL s Černákom: Navnímal som jeho intonáciu a gestá, FOTO

Obľúbený slovenský herec stojí pred veľkou výzvou. V novom filme sa premení na najznámejšieho mafiánskeho bossa Mikuláša Černáka.

Ilustračný obrázok k článku Milan Ondrík sa kvôli úlohe STRETOL s Černákom: Navnímal som jeho intonáciu a gestá, FOTO
11
Galéria
Zdroj: Joseph Marčinský/PubRes

Režisér Jakub Kroner nakrúca triler z 90. rokov pod názvom Miki. Hlavnú úlohu vo filmovom príbehu o bývalom bossovi slovenského podsvetia Mikulášovi Černákovi stvárňuje Milan Ondrík. Film dorazí do kín v máji budúceho roka.

Fitko aj stretnutie s Černákom

Ondrík priznal, že táto úloha ho okamžite oslovila. Rolu sa snaží uchopiť čo najlepšie, so samotným Černákom sa kvôli nej dokonca aj stretol.

„Snažil som sa naštudovať si dostupné zdroje, napozerať videá z toho obdobia, mal som možnosť dvakrát sa s Mikulášom Černákom osobne stretnúť. Navnímal som jeho intonáciu či gestá. Kvôli postave som nabral svalovú hmotu, nechcel som všetko nechávať na masky či kostýmy, ktoré sú mimochodom skvelé. Ale nenakrúcame dokument. Takže som k tej postave pristúpil po svojom,“ vyjadril sa predstaviteľ hlavnej postavy.

Zo susednej dediny

Režisérom thrilleru je Jakub Kroner: „Moje prvé dva filmy (Bratislavafilm, Lóve) boli o ľuďoch na okraji spoločnosti (díleri, mafiáni, zlodeji áut). Tento žáner je mi blízky. Film MIKI je pre mňa príležitosťou priniesť divákom film o anti-hrdinovi, hlave organizovaného zločinu 90tych rokov. Navyše – čo sa vo filmovom svete cení – na základe skutočných udalostí.“

Autorom scenára je v Čechách i na Slovensku oceňovaný scenárista Miro Šifra. „Miki sa narodil v susednej dedine, desať kilometrov odo mňa, takže veľmi presne poznám svet v ktorom vyrastal. Počas kovidu sme pretelefonovali dohromady desiatky hodín, niekoľkokrát som za ním bol aj osobne v Leopoldove. Myslím, že počas toho pochopil, že nemá zmysel nič skrývať,“ uvádza Šifra.

„Plne si uvedomujem, že som napísal film o mužovi, ktorý má prsty v smrti desiatok ľudí. Nechcel som pritom budovať kult jeho osobnosti, ani jeho činy ospravedlňovať,“ do­dal.

Hviezdne obsadenie

V postave Mikiho brata uvidia diváci Michala Kubovčíka, ich mamu stvárňuje Anna Javorková a Mikiho manželku Rebeka Poláková. V ostatných postavách účinkujú slovenskí i českí herci. Medzi nimi Dušan Cinkota, Gregor Hološka, Martin Nahálka, Petra Vajdová, Ivan Vojtek, Juraj Loj, Jakub Kuka, Miro Beňuš, Matěj Hádek či Marek Fučík.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a na Facebooku.

FOTO: Prvé zábery z nakrúcania filmu o Mikulášovi Černákovi
11
Galéria
Zdroj: Joseph Marčinský/PubRes

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM