Rastislav Búgel Zo zahraničia

Lekár chcel ZABIŤ partnera svojej matky: Prezliekol sa za zdravotnú sestru a vpichol mu JED

Pred súd sa dostal neuveriteľný prípad. Muž chcel ochrániť svoje dedičstvo. Vymyslel preto šialený plán.

Ilustračný obrázok k článku Lekár chcel ZABIŤ partnera svojej matky: Prezliekol sa za zdravotnú sestru a vpichol mu JED
Zdroj: www.unsplash.com

Britský praktický lekár Thomas Kwan chcel údajne ochrániť svoje dedičstvo. Podľa denníka The Guardian preto vymyslel niečo mimoriadne kruté.

„Praktický lekár, ktorý sa obával o svoje dedičstvo, sa prezliekol za zdravotnú sestru a vpichol smrtiaci jed do svojej obete, ktorá si myslela, že dostáva doma posilňovaciu dávku proti Covidu,“ píše server.

Strach o dedičstvo

Jeho obeťou bol 71-ročný O'Hara. Podľa prokurátorov mu namiesto vakcíny vpichol jed, ktorý spôsobil „vzácnu a život ohrozujúcu chorobu požierajúcu mäso.“

V týchto dňoch Peter Makepeace otvoril trestné stíhanie proti Kwanovi. 53-ročného lekára obvinili z pokusu o vraždu. O'Hara bol dlhoročným partnerom Kwanovej matky. Trestne stíhaný muž ho berie ako prekážku, ktorá mu bráni zdediť matkin majetok.

Diabolský plán

Všetko mal dobre premyslené. Sfalšoval dokumentáciu, zamaskoval sa, použil falošné poznávacie značky a v neďalekom hoteli sa ubytoval pod iným menom. Neskôr sa prezliekol za zdravotnú sestru a pripravil si injekciu jedu. Mužovi poslal dva listy, v ktorých mu tvrdil, že vzhľadom na jeho vysoký vek nemusí nikam chodiť a vakcínu proti covidu mu podajú u neho doma.

„Bol to odvážny plán. Plán na vraždu muža priamo pred svedkami. Chcel ho zabiť pred očami vlastnej matky, životnej partnerky tohto muža,“ povedal pred porotou Peter Makepeace.

Nič si nevšimli

V dohodnutý deň Kwana zachytila hotelová kamera. Odchádzal oblečený v dlhom kabáte. Na sebe mal aj klobúk, modré chirurgické rukavice a rúško. Obeť a ani vlastná matka ho po príchode nespoznali. Žena vlastného syna dokonca požiadala, aby jej odmeral krvný tlak, no nič divné si nevšimla.

Po bodnutí ihlou začal O'Hara pociťovať silnú bolesť, ale falošná „zdravotná sestra“ ho ubezpečila, že to je normálne. O deň neskôr vyhľadal lekársku pomoc. Jeho ruka zmenila farbu a objavili sa aj pľuzgiere. Navyše, bolesť sa stupňovala. Lekári boli zmätení. Zistili, že muž trpel vzácnou nebezpečnou chorobou zvanou nekrotizujúca fascitída. Lekári museli z jeho rúk opakovane odstraňovať veľké kusy odumretého mäsa. Ja JIS potom strávil niekoľko dní.

Makepeace tvrdí, že Kwan mal „dlhodobý záujem hraničiaci s posadnutosťou“ o jedy a chemické toxíny používané na usmrcovanie. Pri následnej domovej prehliadke policajti objavili rôzne chemikálie, ortuť, kyselinu sírovú a aj arzén.

Súd pokračuje

Kwan sa priznal k podaniu škodlivej látky, no odmieta ďalšie obvinenia z pokusu o vraždu alebo úmyselného vážneho ublíženia na zdraví. Vraví, že partnerovi svojej matky chcel spôsobiť len „miernu bolesť alebo nepohodlie.“ To sa nepozdáva obžalobe, podľa ktorej pri pokuse o vraždu použil svoje "encyklopedické znalosti a výskum jedov.“ Súd s Thomasom Kwanom ďalej pokračuje.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM