Monika Hanigovská Magazín

INJEKCIA na chudnutie je revolúciou! Ako rýchlo a koľko faldíkov pôjde dole?

Liečivo je nádejou pre tých, ktorých trápi veľká nadváha. Injekcia na chudnutie je schválená liekovou agentúrou. A takéto má výsledky!

Ilustračný obrázok k článku INJEKCIA na chudnutie je revolúciou! Ako rýchlo a koľko faldíkov pôjde dole?
Zdroj: pixabay.com

Aj Slovákov trápi nadváha. Približne dve tretiny našej populácie má nadhmotnosť, čo znamená, že jeden zo štyroch mužov a jedna zo štyroch žien trpí obezitou. Tú pediatri spozorovali aj medzi mladistvými.

Dobrou správou však je, že sú vyvinuté injekcie na schudnutie schválené Európskou liekovou agentúrou (EMA). Informuje o tom český portál blesk.cz.

Pre koho sú určené?

Liečba je vhodná pre všetkých, ktorý trpia veľkou nadváhou. „Medikamenty sú buď vo forme injekčnej alebo tabletkovej. Predpísať ich môže každý lekár od praktika cez gynekológa po kardiológa,“ radí doktorka Dita Pichlerová na tloustneme.cz.

Lieky majú účinnú látku liraglutid a sú určené pre ľudí, ktorí majú BMI vyššie ako 30 kg/m2 alebo pacientov s BMI ≥ 27 kg/m2.

Ako to funguje?

Podľa slov lekárky lieky ovplyvňujú mozog a zároveň tráviaci trakt. „Injekčná liečba mení v mozgu vylučovanie určitých hormónov, ktoré ovplyvňujú tú časť mozgu, kde je uložené centrum chuti a hladu. Liečba ovplyvňuje aj hormóny v tráviacom trakte,“ povedala Dita Pichlerová pre blesk.cz.

Ako rýchlo a koľko je možné schudnúť? Nájdete na druhej strane.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM