Zo zahraničia

HOROR na haloweenskej párty v Česku: Niekoľko ľudí bojuje o ŽIVOT!

Potýčka vyvolala paniku. Ľudia sa snažili urýchlene opustiť klub. Zasahovať museli záchranári.

Ilustračný obrázok k článku HOROR na haloweenskej párty v Česku: Niekoľko ľudí bojuje o ŽIVOT!
2
Galéria
Zdroj: HZS Zlínskeho kraja

Osem ľudí utrpelo v noci na nedeľu zranenia počas halloweenskej párty, ktorá sa konala vo východomoravskom meste Slušovice. Medzi účastníkmi došlo k potýčke, v dôsledku ktorej časť účastníkov popadala zo schodiska. Niektorí zo zranených sú v ohrození života, informuje server Novinky.cz.

Popadali na schodisku

Diskotéka s tematikou Halloweenu sa konala Music Clube Sud v Slušoviciach, ktoré sa nachádzajú neďaleko Zlína. Na mieste zasahovali záchranári, hasiči aj policajti.

Tlačenicu krátko pred polnocou vyvolala potýčka skupiny mladíkov, v dôsledku ktorej sa veľké množstvo ľudí pokúšalo opustiť klub – nachádzajúci sa na prvom poschodí budovy – cez úzke prístupové schodisko a časť z nich z neho popadala.

Prečítajte si tiež

Boj o život

Záchranári museli poskytnúť pomoc trom zraneným mladým mužom a piatim ženám. Niektorí z nich utrpeli len ľahšie zranenia, resp. boli iba intoxikovaní alkoholom, zatiaľ čo iní boli v bezvedomí alebo mali vážne pomliaždeniny.

Pacienti v ohrození života boli prevezení na urgentný príjem krajskej nemocnice v Zlíne. Ďalších zranených ošetrili v úrazových ambulanciách a dvaja skončili na jednotke intenzívnej starostlivosti detského oddelenia.

Podľa odhadov jedného z účastníkov sa na párty v slušovickom klube, resp. v jeho bezprostrednom okolí, mohlo nachádzať až 2-tisíc ľudí, čo vysoko prevyšovalo kapacitu zariadenia. Podľa prevádzkovateľa má klub kapacitu zhruba 400 ľudí a krátko pred sobotňajšou potýčkou do neho pre naplnenosť prestali púšťať ďalších účastníkov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

HOROR na haloweenskej párty v Česku
2
Galéria
Zdroj: HZS Zlínskeho kraja
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM