Magazín Ona

Helena Vondráčková zarábala štátu MILIÓNY: Dočkala sa dôchodku, CIFRA ju však šokovala!

Známa speváčka si chcela užiť dôchodok. No takúto sumu rozhodne nečakala.

Ilustračný obrázok k článku Helena Vondráčková zarábala štátu MILIÓNY: Dočkala sa dôchodku, CIFRA ju však šokovala!
Zdroj: instagram.com/helenavondrackovacz

Česká speváčka Helena Vondráčková je ikona, ktorá sa vďaka talentu a húževnatosti prepracovala medzi najlepších umelcov v rámci domácej scény. Spevácka diva s takmer šesťdesiatročnou medzinárodnou kariérou sa dočkala starobného dôchodku, no cifra ju poriadne šokovala.

Najprv 340 eur

Prvýkrát si o penziu požiadala v roku 2011 a vtedy jej odklepli sumu 8-tisíc českých korún (340 eur). „Najprv som si myslela, že tam chýba nejaká číslica, ale nie. Keď sme sa odvolali, zvýšili mi ho na 11-tisíc korún (470 eur) a neskôr na 13-tisíc korún (555 eur),“ povedala speváčka pre PLUS 7 DNÍ.

Milióny pre štát

V období Československa vďaka jej talentu prúdili do vtedajšej štátnej pokladnice milióny, a preto sa cíti dotknutá i pobavená zároveň: „V čase, keď som bola za socializmu pod agentúrou Pragokoncert, mi pridelili honorár tretej, vtedy najvyššej skupiny deväťsto korún. V zahraničí som štátu zarábala množstvo valút, keďže sme zo zárobkov museli odovzdávať obrovské provízie. Dnes akoby to neexistovalo.“

Legenda československej pop music priznala, že jej ide o princíp – a preto to poženie až na súd. „Zaskočilo ma to aj pobavilo. Za celé tie roky 13-tisíc korún?“ pýta sa speváčka.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM