Politika

Heger: Bez SaS bude moja vláda nefunkčná! Nie je čas na destabilizáciu

Čo ešte všetko Eduard Heger pripomenul partnerom?

Ilustračný obrázok k článku Heger: Bez SaS bude moja vláda nefunkčná! Nie je čas na destabilizáciu
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Bez SaS bude vláda Eduarda Hegera (OĽANO) nefunkčná a nebude mať v Národnej rade (NR) SR väčšinu. Predseda vlády to povedal po piatkovom rokovaní koaličných predstaviteľov v súvislosti s vládnou krízou. Heger apeloval na stabilitu a nájdenie riešení, ako zostať jednotní. Uviedol tiež, že všetky štyri strany sa v piatok zhodli, že pri schvaľovaní tzv. rodinného balíčka z dielne Igora Matoviča (OĽANO) nebola porušená koaličná zmluva.

Rokovania predstaviteľov koalície budú podľa jeho slov pokračovať o týždeň.

Musia nájsť jednotu

„Bez SaS bude moja vláda nefunkčná, v parlamentne nebude mať väčšinu. Preto je dôležité, aby sme našli jednotu a spoluprácu uvedomujúc si ťažké časy, aby sme vedeli zabezpečiť patričnú podporu občanom SR v ťažkých časoch, ktoré prichádzajú,“ uviedol premiér. Podčiarkol dôležitosť uvedomovať si, že Slovensko a svet zažívajú bezprecedentnú krí­zu.

„Ak na niečo nie je čas, nie je čas na destabilizáciu. Ak na niečo je čas, je čas na stabilitu a spoluprácu,“ zdôraznil.

Čo im pripomenul?

Poďakoval sa za dôstojnú diskusiu na piatkovom rokovaní. Verí, že s partnermi nájdu spôsob, ako pokračovať. Heger pripomenul, že pri vstupe do spolupráce sa koaliční partneri zaviazali koaličnou zmluvou a potvrdili, že si nebudú robiť navzájom personálnu politiku.

Uviedol tiež, že na stretnutí si vyjasnili pojmy napríklad, že SaS nepoužila veto pri Matovičovom rodinnom balíčku a nikde nepovedali, že ak bude schválený v parlamente aj po vete prezidentky, tak z koalície odídu. „Takéto nič konkrétne nezaznelo,“ vyhlásil.

Predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš deklaroval podporu klubu premiérovi i Matovičovi. SaS opätovne vyzval, aby urobila krok späť a pripomenul jej predvolebné i povolebné sľuby koalície. Šéf klubu hovoril aj o snahe zachovať štvorkoalíciu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM