Monika Hanigovská Zo Slovenska

Dojemné VIDEO: Prvé kroky na Slovensku oslávil ukrajinský chlapček TANCOM s policajtom

Ľudia pracujúci na hraniciach sa snažia urobiť pre najmenších utečencov viac ako majú v pracovnej náplni. Ako? Napríklad aj tancom.

Zdroj: Facebook.com/Polícia Slovenskej republiky

Polícia na hraničných priechodoch nezaháľa a vybavuje veľké množstvo utečencov z Ukrajiny, ktorí si stihli zbaliť svoj život len do jednej tašky či igelitky a požiadať o pomoc Slovensko.

Veľa empatie

Medzi prichádzajúcimi je aj množstvo detí, a práve tým sa snažia spríjemniť prvé momenty na našom území. „Všetky zodpovedné osoby sa na hranici snažia byť veľmi empatické a spríjemňovať deťom chvíle čakania v zime a po dlhej a únavnej ceste,“ informuje o tom Polícia Slovenskej republiky na Facebooku, ktorá k tomu priložila dojemné video. Niektorým deťom už totiž stihli prinavrátiť úsmev, pričom k tomu stačilo len malé gesto. Aké? Napríklad v podobe tanca.

Na hranici sa naraz do tanca pustil chlapček. To si ihneď všimol policajt a začal po ňom opakovať. Atmosféra stihla zasiahnuť i okolité deti a časť dospelých, ktorým tanečná dvojica vyčarovala úsmev.

„Malé srandičky v ťažkých chvíľach, je niekedy to najviac,“ okomentovala video polícia.

Slováci a Ukrajinci ďakujú

Pod videom začali pribúdať komentáre. „Ďakujem polícii SR za pozitívne emócie pre deti, veľmi to potrebujú,“ napísala v ukrajinčine Mery.

„Ďakujem Slovensko,“ pridal sa k nej ďalší Ukrajinec. Video stihli okomentovať i Slováci. „Záleží, aký ste človek… Nech robíte, čo robíte. Ďakujeme. Deti sa majú smiať,“ odkázala policajtom Vierka.

„Vďaka vám, páni policajti, že dokážete v tejto ťažkej dobe vyčariť úsmev na detských tvárach,“ napísala zase Eva, a dojemne sa vyznala aj Adela: „Chlapček malý, nech ti úsmev na tvári vydrží celý život.“

Článok pokračuje pod galériou.

FOTO: Tanec na hraniciach
5
Galéria

Deti deťom

Nie sú to len dospelí, ktorí sa im snažia spríjemniť ťaživé chvíle. Boli to napríklad aj deti z Michaloviec, ktoré pred niekoľkými dňami darovali rovesníkom svoje malé poklady.

„Darovali svoje hračky deťom utekajúcim z Ukrajiny, aby im spravili radosť a vyčarili úsmev na tvári. Všetky hračky potriedili do vriec a doručili na hranicu. Určitá časť zostala na našom území a ostatné putovali na Ukrajinu,“ vysvetlila Polícia Slovenskej republiky na Facebooku.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

SILNÉ PRÍBEHY Z HRANICE: SLOVENSKÉ DETI DAROVALI SVOJE HRAČKY UKRAJINSKÝM DEŤOM Žiaci základnej školy Pavla Horova 8 v...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Sunday, March 13, 2022

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM