ELA Správy Zo Slovenska

Do obľúbenej ČOKOLÁDOVEJ pochúťky sa dostal NEBEZPEČNÝ alergén! Výrobok sťahujú z trhu

Na slovenskom trhu sa objavil ďalší potravinový nebezpečný produkt. Spozornieť musia najmä alergici.

Ilustračný obrázok k článku Do obľúbenej ČOKOLÁDOVEJ pochúťky sa dostal NEBEZPEČNÝ alergén! Výrobok sťahujú z trhu
Zdroj: Milan Hanzel/Dnes24.sk

Zo slovenského trhu sťahujú obľúbený čokoládový dezert značky Müller. Mliekareň Alois Müller o tom informuje na svojej stránke.

Môže vyvolať alergie

​Dôvodom je mliečna bielkovina, ktorá nebola súčasťou receptúry. Môže spôsobiť alergické reakcie u ľudí, ktorí trpia alergiou na mliečnu bielkovinu.

Ide o konkrétny výrobok Müller Vegan Mousse čokoláda na kokosovom základe (2 × 70 g).

„Kvôli technickej chybe pri výrobe sa do výrobku dostala mliečna bielkovina, ktorá nebola súčasťou receptúry. To môže viesť k možným alergickým reakciám u ľudí, ktorí trpia alergiou na mliečnu bielkovinu,“ uvádza spoločnosť Müller. Výrobok je vhodný na konzumáciu pre ľudí bez alergie na mliečnu bielkovinu.

  • Dátum minimálnej trvanlivosti 13.05.2023
  • Dátum minimálnej trvanlivosti 27.05.2023

Všetky ostatné výrobky a dátumy minimálnej trvanlivosti nie sú dotknuté. Alergici by sa mali zdržať konzumácie týchto výrobkov s uvedeným dátumom spotreby a vrátiť ich na predajné miesto, kde im bude vrátená čiastka za výrobok, a to aj bez predloženia účtenky.

Spoločnosť Molkerei Alois Müller GmbH & Co. KG. sa ospravedlňuje za nepríjemnosti a ďakuje všetkým zákazníkom a spotrebiteľom za pochopenie.

Sťahuje ho aj Tesco

Čokoládový produkt je u nás v predaji aj v obchodoch spoločnosti Tesco. Jej PR manažérka Mária Zerzanová potvrdila, že aj z pultov ich obchodov dochádza k sťahovaniu nebezpečného produktu.

„Spoločnosť Tesco Stores SR sa rozhodla na požiadanie dodávateľa stiahnuť dve šarže Müller Vegan Mousse Chocolate s dátumom minimálnej trvanlivosti 13.5.2023 a 27.5.2023 z dôvodu preventívnej ochrany spotrebiteľa,“ uviedla Zerzanová pre TVNOVINY.sk.

Aj v tomto prípade platí, že ak si zákazníci tieto výrobky zakúpili v ktorejkoľvek z prevádzok Tesco, môžu ich priniesť späť. "Pričom im budú vrátené peniaze, a to aj bez nutnosti predloženia pokladničného bloku,“ dodala PR manažérka.

Zdroj: mullermilch.sk

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM