ELA Rôzne

Do ďalšieho roka sa prehupneme teplotným skokom i ŠOKOM! Silvester ako na JAR?!

Možno to tak teraz pri pohľade z okna nevyzerá, avšak už o niekoľko dní sa musíme rozlúčiť so zimným počasím.

Ilustračný obrázok k článku Do ďalšieho roka sa prehupneme teplotným skokom i ŠOKOM! Silvester ako na JAR?!
Zdroj: TASR/František Iván

Začiatok posledného pracovného týždňa v tomto roku prinesie na naše územie prevažne polooblačné až oblačné počasie, pričom teploty budú stále nízke, zimné a zvyšovať sa budú len pomaly. Žiadne výraznejšie zrážky sa nečakajú, čo sa zmení v stredu.

Teplý front

Počas stredy začne počasie na našom území ovplyvňovať teplý front, ktorý prinesie postupne od západu na naše územie sneženie, ktoré sa však veľmi rýchlo začne meniť na dážď a to aj na horách, informuje portál iMeteo.sk.

Súčasne k nám od západu začne prenikať mimoriadne teplý vzduchu, ktorý začne teploty vyháňať veľmi vysoko a takéto teploty nás čakajú až do konca roka a zrejme aj na začiatku budúceho roka.

Teploty pôjdu až k +15 °C

V stredu už na celom našom území budú počas dňa teploty nad nulou. V najteplejších lokalitách sa budú teploty šplhať aj k +7 °C.

„Od štvrtka však počasie na našom území bude pod vplyvom tlakovej výše, ktorá sa bude rozkladať nad Stredozemím a okolo nej začne do našej oblasti od juhozápadu prúdiť veľmi teplý vzduch,“ dodáva iMeteo.sk.

Od štvrtka nás čakajú denné teploty v rozmedzí +5 až +12 °C, pričom v najteplejších lokalitách Slovenska budú teploty atakovať až hranicu +15 °C a to sú na súčasnú ročnú dobu nezvyčajne vysoké teploty.

Zmiernia sa aj nočné mrazy a postupne nebude ani na severe počas noci mrznúť. Záver roka tak prinesie výrazné oteplenie a jarné teploty, ktoré budú atakovať aj historické rekordy, ktoré sú na úrovni okolo +15 °C.

Ilustračné foto, TASR

Prečítajte si aj:

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM