Rastislav Búgel Magazín Cestovanie

Desiatky Slovákov na dovolenke šokoval KRACH cestovky: Čaká ich PREDČASNÝ návrat!

Jedna z TOP európskych cestovných kancelárií krachuje. Medzi jej klientov patria aj desiatky Slovákov, ktorí sú aktuálne odcestovaní na dovolenkách.

Ilustračný obrázok k článku Desiatky Slovákov na dovolenke šokoval KRACH cestovky: Čaká ich PREDČASNÝ návrat!
Zdroj: Unsplash.com , Unsplash.com

Ako sme vás už informovali, tretia najväčšia cestovná kancelária v Európe podala v pondelok (3. júna) návrh na začatie konkurzného konania. Reč je o spoločnosti FTI, ktorá zamestnáva 11-tisíc ľudí.

Kto ešte neodcestoval, na zájazd s touto cestovkou už nepôjde. Nové rezervácie už cestovná kancelária neprijíma.

Predčasne ukončené dovolenky

Tieto správy nepotešili ani množstvo Slovákov, ktorí si cez FTI zaplatili pobyty. Viacerí z nich sú dokonca aktuálne na dovolenke, kde ich zasiahli nepríjemné informácie.

Čaká ich predčasný návrat na Slovensko!

Pre tvnoviny.sk to potvrdil predseda Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr (SACKA) Roman Berkes.

„Dnes presne nevieme povedať, aký bude ďalší postup. Rádovo je vycestovaných niekoľko desiatok Slovákov a bude sa ich týkať aj repatriačný proces,“ uviedol.

Peniaze by vám mali vrátiť

Ak patríte medzi ľudí, ktorí si zakúpili zájazd od FK Touristik alebo iných patriacich do rovnakej skupiny (5 for Flug a pod.), Berkes odporúča, aby ste okamžite kontaktovali poisťovňu, kde bola daná cestovná kancelária poistená.

Informácie o tom, ako postupovať, má na svojom webe zverejnené aj FTI.

Poisťovni by sa mali ozvať aj ľudia, ktorí sú aktuálne odcestovaní na dovolenke. Podľa Berkesa dostanú klienti svoje peniaze späť. „Do šiestich mesiacov sa majú povinnosť dotknutí klienti nahlásiť poisťovni. Následne im v procese budú vrátené aj peniaze za uhradené zájazdy,“ vysvetľuje predseda SACKA.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM