Aktualizované han Politika

CIRKUS v parlamente nekončí: Tabák na tlačovke SaS zakričala na Sulíka: Ste BRZDA!

Dnešný deň je v parlamente ako vystrihnutý z lacného komediálneho filmu.

Ilustračný obrázok k článku CIRKUS v parlamente nekončí: Tabák na tlačovke SaS zakričala na Sulíka: Ste BRZDA!
Zdroj: Facebook.com/Sloboda a Solidarita

Všetko to odštartoval incident z rána, kedy sa nepodarilo Borisovi Kollárovi otvoriť schôdzu parlamentu, pretože plénum nebolo uznášaniaschopné.

SaS a prieskum

Okrem SaS sa neprezentovali ani opoziční poslanci. Sulíkovci dopredu avizovali, že si chceli pri otváraní schôdze urobiť prieskum o tom, ktorí opoziční poslanci budú podporovať menšinovú vládu. Na prvý pokus preto neplánovala podporiť otvorenie schôdze.

Predsedu poslaneckého klubu OĽANO Michala Šipoša prekvapilo, že sa SaS po odchode z vlády chystala schôdzu blokovať. Dodal, že OĽANO nemá žiadne dohody s nikým mimo trojkoalície a jej bývalých poslancov o prezentovaní sa na schôdzi.

Tlačovka a incident

Keď už kauza utíchla, okamžite sa udial nový incident, ktorý poukázal na niekedy až detinské správanie našich poslancov. Na tlačovú konferenciu SaS totiž prišla poslankyňa Romana Tabák, ktorá prešla nedávno z OĽANO do Sme rodina.

Bývalá tenistka si počkala na moment, kedy Richard Sulík nechcel odpovedať na otázku novinára, či sa nehanbí za raňajšie správanie. Bola to práve Tabák, ktorá na hanbu narážala. A v tom to prišlo.

„Nemusíme na toto všetko reagovať, pozdravujem pani poslankyňu Tabák,“ povedal Sulík s úškrnom a miernym zdvihnutím ruky poukázal na poslankyňu sediacu priamo na jeho tlačovke. Tento mierny posmešok ju zrejme vytočil.

„Pán Sulík, vy ste najväčšia brzda v tejto krajine!“ vyhŕkla Tabák a namosúrene z miestnosti odišla.

Po nečakanej reakcii sa prítomní poslanci Sas nezdržali smiechu, akurát Jana Bittó Cigániková mala prosbu, aby mohla Tabák dohovoriť. To už ale nestihla, pretože niekdajšia tenistka z tlačovky odišla. „Ty buď ticho, ty debča,“ dodala Tabák.

Aktualizované 13:40 „Ja sa veľmi nerád vyjadrujem ku kolegom, ktorí sú z inej strany, ale tu urobím výnimku. Som presvedčený že je prejavom absolútnej nekultúry a neslušnosti prísť na niekoho tlačovku a vystroijť, čo tam predviedla práve pani Tabák,“ okomentoval situáciu pre Startitup saskársky poslanec Marián Viskupič.

Výstup Romany Tabák si môžete pozrieť vo VIDEU v 12. minúte.

Zdroj: Facebook

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM