ELA Správy Zo Slovenska

Chcete zarobiť 9000 eur? Stačí vedieť PLIESKAŤ BIČOM! Toľko dostane umelec na oslavách SNP

Už tento štvrtok 29. augusta si pripomenieme 80. výročie Slovenského národného povstania. A má to byť veľkolepá oslava, budú to najdrahšie oslavy v histórii.

Ilustračný obrázok k článku Chcete zarobiť 9000 eur? Stačí vedieť PLIESKAŤ BIČOM! Toľko dostane umelec na oslavách SNP
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Ministerstvo obrany pod vedením Roberta Kaliňáka (Smer) už teraz naplno plánuje oslavy 80. výročia Slovenského národného povstania (SNP). Vláda SR prednedávnom schválila rozpočet podujatia, ktorý sa vyšplhal na necelé tri milióny eur. Viac o programe sa dočítate TU.

V rámci neho Kaliňákov rezort naplánoval aj vystúpenie umelca Martina Brxu. Ako upozorňuje mimoparlamentná strana Demokrati, za „plieskanie bičom“ má dostať takmer 9-tisíc eur!

Strana Demokrati zverejnila objednávku, na ktorej svieti suma 8 640 eur. „Priatelia, takto vyzerá bačovanie “sociálne” cítiacej vlády, ktorá namiesto toho, aby pomohla ľuďom, vyhadzuje šialené peniaze z našich daní na ich predraženú kampaň,“ napísal Jaroslav Naď.

Naď ďalej informoval o tom, že umelec Brxa už v minulosti od vlády vtedajšieho premiéra Petra Pellegriniho dostal viac ako 144-tisíc eur. Okrem toho tiež vystupoval aj na akcii strany Mariana Kotlebu.

Brxa pre portál Aktuality potvrdil, že v programe vystúpi, podľa jeho slov však ešte o výslednej sume nemá vedomosť a na predstavení sa spolu s ním predvedie viac ako 10 umelcov. V sume majú byť aj náklady na 2-dňový pobyt v Banskej Bystrici a cestovné náklady.

„Čo nás ešte čaká? Aký bude finálny účet? Čo nám ešte zoberú? Aké benefity zrušia a aké poplatky a dane nám zvýšia, aby si potom robili oni kampaň a vyvarili nejakú tú ryžu?,“ dodal Naď.

Ministerstvo obrany sa k týmto odhaleniam zatiaľ nevyjadrilo.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM