han Zo zahraničia

Bomby ZASIAHLI škôlku aj továreň: VÝBUCHY hlásia aj z mesta, kde sa narodil Bondra!

Pri piatkovom útoku ruských síl na ukrajinské mesto Dnipro boli ostreľované civilné ciele. Rakety zasiahli aj mesto Luck, neďaleko hraníc s Poľskom!

Ilustračný obrázok k článku Bomby ZASIAHLI škôlku aj továreň: VÝBUCHY hlásia aj z mesta, kde sa narodil Bondra!
Zdroj: TASR/AP

Oznámila to Štátna služba Ukrajiny pre mimoriadne situácie (DSNS), podľa ktorej zahynul pri útoku jeden človek. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

Podľa DSNS prišlo v piatok „k trom leteckým útokom na mesto, konkrétne bola zasiahnutá škôlka, obytná budova, dvojposchodová továreň na topánky, v ktorej vypukol požiar. Zahynula jedna osoba.“

Ukrajinská televízia a ďalšie médiá hlásili v piatok výbuchy v meste Luck. Informovala o tom aj stanica BBC. Podľa nej toto mesto predtým nezaznamenalo priame ostreľovanie v rámci prebiehajúcej ruskej invázie na Ukrajine.

Rodisko hokejistu

Iste viete, že Peter Bondra, legendárny slovenský hokejista sa 7. februára 1968 nenarodil na Slovensku, ale v ukrajinskom meste Luck. Je to historické mesto na západe Ukrajiny, ktoré má viac ako 200-tisíc obyvateľov. Luck sa nachádza približne 75 kilometrov od Poľska!

Cieľom leteckých útokov v meste Luck bolo miestne letisko, uvádza BBC. Podľa niektorých správ zasiahli nálety závod na opravu prúdových lietadiel, ktorý je jediným miestom na Ukrajine, v ktorej je možné opraviť špecifický typ leteckého motora.

Podľa ukrajinskej verzie BBC bol tento závod na ruskom zozname kľúčových strategických cieľov.

Informuje o tom aj tento účet na sociálnej sieti Twitter. Aj druhé VIDEO poukazuje na mohutný výbuch.

Kúsok od hraníc

Okrem toho došlo v piatok ráno k útokom na mestá Ivano-Frankivsk. To leží približne 230 kilometrov od hraníc zo Slovenskom. „Vojenské letiská v Ivano-Frankivsku a Lucku boli vyradené,“ uviedol hovorca ruského rezortu obrany Igor Konašenkov.

Video z náletov si môžete pozrieť TU.

Poradca ukrajinského ministerstva vnútra Anton Heraščenko uviedol, že v meste zaznamenali tri letecké útoky, pričom podľa starostu mesta Ruslana Marcinkiva nastal výbuch v blízkosti miestneho letiska, píše stanica BBC.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM