red . Zo zahraničia

Anonymous hackli ruské TV stanice: Rusom pustili SKUTOČNÉ zábery z vojny na Ukrajine

Po ruskej invázii na Ukrajinu sa na internete rozpútala informačná vojna. Oficiálne ruské médiá podávajú verzie o vojnovom konflikte na Ukrajine zvláštnou rečou. A tak opäť zasiahli Anonymous.

Ilustračný obrázok k článku Anonymous hackli ruské TV stanice: Rusom pustili SKUTOČNÉ zábery z vojny na Ukrajine
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Hackerská skupina Anonymous sa dnes nabúrala do ruských streamovacích služieb Wink a Ivi a televíznych kanálov Rusko 24, Channel One, Moskva 24, aby odvysielala vojnové zábery z Ukrajiny. Aktivisti sa tým pochválili na Twitteri.

Zábery z vojny

Ako sme vás už informovali, medzinárodná hackerská skupina Anonymous vyhlásila kybernetickú vojnu proti ruskej vláde.

Najskôr napadla a znefunkčnila oficiálnu webovú stránku ruského kanálu RT News, ktorý skupina Anonymous označila za „propagandistický“ a zaútočili aj na lokálnych poskytovateľov internetového pripojenia.

Najnovšie sa pochválili hacknutím štátnych ruských televíznych staníc. Prenikli do aplikácie Wink and IVI a živé vysielanie televíznych staníc nahradili skutočnými zábermi z vojny na Ukrajine.

Ruská propaganda

Po ruskej invázii na Ukrajinu sa na internete rozpútala informačná vojna. Oficiálne ruské médiá informujú o vojnovom konflikte na Ukrajine zvláštnou rečou. Napríklad slovo invázia sa nepoužíva, nahradil ho výraz „špeciálna operácia“.

Obeťou komunikačnej vojny sú neraz práve rozdelené rodiny. Potvrdzuje to napríklad aj príbeh, ktorý zverejnil portál BBC. V ňom sa snaží Oleksandra, žijúca v ostreľovanom Charkove informovať svojich rodičov o situácii, ktorá sa odohráva priamo pred jej očami. Tí jej však neveria. Viac sa dočítate TU.

Prečítajte si aj

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM