han Hokej

A je tu GÓL číslo 3 v NHL: Túto LAHÔDKU v podaní mladíka Slafkovského musíte vidieť! VIDEO

Deviaty zápas v prestížnej hokejovej profilige a tretí gól. To je bilancia slovenského útočníka Juraja Slafkovského z Montrealu Canadiens.

Ilustračný obrázok k článku A je tu GÓL číslo 3 v NHL: Túto LAHÔDKU v podaní mladíka Slafkovského musíte vidieť! VIDEO
Zdroj: Instagram.com/canadiensmtl

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský strelil svoj tretí gól v novej sezóne NHL, Montreal však prehral doma s Vegas Golden Knights 4:6.

Najvyššie draftovaný hráč tohto roku v 56. min uzavrel skóre duelu.

Skoro nedohral

Slafkovský vo svojom deviatom zápase v kariére NHL odohral 11 minút a 34 sekúnd a zaznamenal tri strelecké pokusy. Slovenský krídelník však takmer zápas nedohral.

V úvode druhej tretiny ho totiž pri blokovaní strely zasiahol puk do členka z vnútornej strany. Slafkovský sa zvalil na ľad, ledva došiel na striedačku a za pomoci členov realizačného tímu zamieril do šatne.

Do zápasu sa však 18-ročný útočník našťastie zakrátko vrátil. Slafkovský skóroval v čase 55:21, keď ho z ľavej strany našiel krížnym pasom obranca Kaiden Guhle a znížil na 4:6. Slafkovský presnou strelou bez prípravy prekonal Adina Hilla.

Mladý Slovák sa tesne pred gólom vrátil na ľad po tom, ako si odpykal päťminútové vylúčenie za Josha Andersona. Dva góly Canadiens strelil Nick Suzuki, za hostí skóroval dvakrát Reilly Smith.

Golden Knights natiahli víťaznú sériu na sedem zápasov. “Sme partia skúsených hráčov a funguje nám to. Je jedno kto skóruje, vieme pohroziť každou formáciou,” povedal pre nhl.com útočník Vegas Jonathan Marchessault, autor gólu a asistencie.

Aj toto vás môže zaujať:

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM