Správy Zo Slovenska

ŠOKUJÚCI zvrat v kauze Súmrak: Ficovi aj Kaliňákovi zrušil obvinenie úrad, ktorému ŠÉFUJE Žilinka!

NAKA v apríli v rámci kauzy Súmrak obvinil expremiéra Roberta Fica a bývalého ministra vnútra Roberta Kaliňáka. Teraz je všetko inak.

Ilustračný obrázok k článku ŠOKUJÚCI zvrat v kauze Súmrak: Ficovi aj Kaliňákovi zrušil obvinenie úrad, ktorému ŠÉFUJE Žilinka!
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Generálna prokuratúra (GP) SR zrušila obvinenie šéfa Smeru-SD Roberta Fica a ďalšej trojice osôb z kauzy Súmrak. Dôvodom sú zistené porušenia ustanovení Trestného poriadku. V utorok o tom informoval generálny prokurátor SR Maroš Žilinka.

Čo sa stalo?

O návrhoch obvinených rozhodoval prvý námestník generálneho prokurátora Jozef Kandera v mene generálneho prokurátora.

Žilinka priblížil, že prvý námestník zrušil obvinenia štvorice obvinených, tiež uznesenie o začatí trestného stíhania pre trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v apríli v rámci kauzy Súmrak obvinil expremiéra Roberta Fica a bývalého ministra vnútra Roberta Kaliňáka (obaja Smer-SD) zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, ako aj z opakovaného zločinu ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva.

V prípade pôvodne obvinili aj nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra a policajného exprezidenta Tibora Gašpara.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM