Aktualizované Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

Zomrel bývalý slovenský politik: V národnej rade sedel za SMER

Dlhoročnému politikovi sa mali stať osudnými problémy so srdcom. Zvolený bol za stranu SMER - sociálna demokracia.

Ilustračný obrázok k článku Zomrel bývalý slovenský politik: V národnej rade sedel za SMER
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Dlhoročný politik Ivan Varga, ktorý pôsobil v národnej rade od roku 2002 do roku 2016, zomrel po dlhodobých problémoch so srdcom vo veku 68 rokov. Informáciu priniesol portál ereport.sk.

Tento rok ide o druhého poslanca Smeru-SD, ktorý zomrel. Vo februári tohto roka sa verejnosť lúčila s Ľubomírom Petrákom, poslancom NRSR a starostom Hurbanovej Vsi. Petrák bol dlhé roky tvárou Smeru. Zomrel vo veku 59 rokov.

Aktualizované: „Bol presvedčený sociálny demokrat a pokiaľ mu to umožňovalo zdravie pôsobil mimoriadne aktívne, tak na pôde parlamentu, ako aj v rámci vnútrostraníckej práce,“ uviedla strana.

Podľa Fica Varga trpel posledné roky zdravotnými problémami. „Ivan mal čaro decentnosti a zdravého úsudku, ktorý si priniesol z profesionálneho života. To sú ‚nepostrádateľné‘ vlastnosti,“ dodal Fico s tým, že príbuzným vyjadril úprimnú sústrasť.

Ivan Varga bol zvolený za poslanca Národnej rady (NR SR) za stranu SMER – sociálna demokracia. Bol tiež členom Výboru NR SR pre pôdohospodárstvo.

Zosnulý politik počas svojho pôsobenia v Národnej rade SR pôsobil aj ako člen Výboru NR SR pre poľnohospodárstvo, neskôr v parlamentnom výbore pre financie, rozpočet a menu a následne tiež vo Výbore NR SR pre zdravotníctvo.

Varga sa dostal do povedomia najmä v roku 2013, kedy ho poslanec Jozef Viskupič (OĽaNO) obvinil, že ho spolu s ďalšími štyrmi poslancami za SMER pod vplyvom alkoholu fyzicky napadol kvôli sporu o papierovú maketu Roberta Fica.

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM