ELA Správy Politika

Zmráka sa nad Matovičom? Premiér nevylúčil ODVOLANIE ministra financií!

Vyhrotené vzťahy medzi SaS a OĽaNO už takpovediac znemožnili štandardné fungovanie koalície. Obe strany si cez médiá posielajú odkazy a navzájom sa ignorujú. Zakročí premiér Eduard Heger?

Ilustračný obrázok k článku Zmráka sa nad Matovičom? Premiér nevylúčil ODVOLANIE ministra financií!
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Premiér Eduard Heger podľa denníka SME nevylúčil odvolanie ministra financií Igora Matoviča. 

„Som premiér štvorkoalície OĽaNO, SaS, Sme rodina a Za ľudí. Mojím cieľom je, aby táto koalícia dovládla do konca volebného obdobia. Do toho venujem všetko úsilie,“ dodal Heger. Hovorí o potrebe zotrvať v štvorkoalícii. Nepovedal, či pre jej zachovanie pristúpi k rekonštrukcii vlády. Vyplýva to z jeho utorkového vyjadrenia pre médiá.

„Pre mňa jeden scenár – stabilita tejto vlády,“ podčiarkol. Najväčší problém koalície vidí v jej komunikácii. Apeloval pritom na partnerov, aby si uvedomovali zodpovednosť. V súčasnej situácii musia podľa premiéra najprv opadnúť emócie.

O budúcnosti v koalícii budú na straníckej úrovni rokovať SaS aj OĽaNO.

Strana SaS sa 6. júla rozhodne, či bude pokračovať v koalícii a za akých podmienok tak urobí. Vyhlásil to Richard Sulík aj s ďalšími ministrami SaS po rokovaní vlády. 

„Situácia je vážna, najmä po udalostiach z posledných týždňov. Nechceme prijať zbrklé rozhodnutie, ale nevieme si predstaviť vrátiť sa len tak na koaličné rady a tváriť sa, že sa nič nestalo,“ vyhlásil Sulík.

SaS ohlásila zvolanie mimoriadnej republikovej rady na 6. júla., kde sa má rozhodnúť, ako bude SaS pokračovať v koalícii. Mimoriadne predsedníctvo zvolalo následne aj OĽaNO. To, že je situácia v koalácii naozaj vážna, priznal aj Matovič.

Ten tvrdí, že dostal za štyri dni od SaS 354 útokov. „To už bolo príliš veľa aj na mňa. To boli týždne obrovskej nenávisti a útokov voči nám,“ poznamenal. Ak by osud koalície stál na jeho odchode alebo odchode ministra Sulíka, Matovič by zvážil čokoľvek.

Mal by premiér odvolať I. Matoviča?

Nie

Neprehliadnite aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM