ELA Magazín Cestovanie

Zmätky v Thajsku VYDESILI aj Slovákov: Od cestujúcich chcelo potvrdenie o očkovaní proti covidu

Thajsko je celosvetovo jednou z najobľúbenejších cestovateľských destinácii v Ázii a túto exotickú krajinu navštevujú v zimných mesiacoch aj slovenskí turisti.

Ilustračný obrázok k článku Zmätky v Thajsku VYDESILI aj Slovákov: Od cestujúcich chcelo potvrdenie o očkovaní proti covidu
Zdroj: TASR

Thajsko zrušilo v pondelok opatrenie, na základe ktorého sa mali ľudia prichádzajúci do krajiny preukazovať potvrdením o očkovaní proti koronavírusu. Jeho zavedenie pritom oznámilo len tento víkend, informuje TASR podľa správy agentúry Reuters.

Podľa thajského ministra zdravotníctva Anutina Charnvirakula bolo opatrenie nevhodné. Skupina odborníkov preto rozhodla, že nie je potrebné, pretože vo svete už bolo proti covidu zaočkované dostatočné množstvo ľudí.

Minister tiež uviedol, že do Thajska budú bez obmedzení môcť prísť aj ľudia neočkovaní proti koronavírusu.

Vydesení Slováci

Iba v sobotu pritom thajské letecké úrady oznámili, že od pondelka sa budú musieť cestujúci preukazovať potvrdením o očkovaní. Stalo sa to len krátko pred očakávaným nárastom počtu turistov z Číny, kde po zrušení niektorých pandemických opatrení prudko narástol počet nových prípadov nákazy koronavírusom.

V pondelok v Thajsku pristálo prvé lietadlo z Číny od začiatku pandémie a za prvý deň obnovenia letov malo priletieť 3465 čínskych turistov. Podľa šéfa rezortu zdravotníctva sa očakáva, že do Thajska celkovo zavíta sedem až desať miliónov čínskych cestovateľov.

Táto exotická krajina láka aj Slovákov, ktorí sa rozhodnú stráviť zimné mesiace v teple.

Počiatočná správa o povinnom očkovaní nepotešila aj našu čitateľku Evu, ktorá so skupinou ďalších desiatich Slovákov vycestovala spoznávať viaceré ázijské krajiny, vrátane Thajska.

„My sme mali odlet zo Slovenska presne v pondelok a mnohí nie sme z rôznych dôvodov očkovaní. Táto informácia cez víkend nás doslova vydesila, pretože máme všetko dávno vyplatené a nebolo to málo peňazí. Toto zbrklé rozhodnutie, našťastie, zrušili. Ešte riešime problémy so Singapurom, kam máme taktiež namierené, lebo údajne aj po dvoch očkovaniach, ak sú staršie ako rok, je potrebná booster dávka,“ uviedla Eva.

Rana pre turizmus

Thajsko je celosvetovo jednou z najobľúbenejších cestovateľských destinácii v Ázii a po vlaňajšom zrušení prísnych obmedzení pre vstup do krajiny zaznamenáva vysoký prílev turistov.

„Je to dobré znamenie pre thajský turistický sektor… ekonomika krajiny sa rýchlo zotaví po tom, čo bola v uplynulých troch rokoch poškodená covidom,“ uviedol Anutin.

Len v novembri ich bolo 1,75 milióna, čo je výrazne viac ako vlani, keď platili prísne obmedzenia pre lety a príchody zahraničných cestovateľov.

Ilustračné foto

Thajsko
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM