Barbara Dallosová Regióny

Žiar ovládnu motorkári: Moto jazda na novom mieste, pozrite si PROGRAM!

Obľúbený štart sezóny motorkárov v Žiari nad Hronom pozná svoj tohtoročný dátum. Šiesty ročník Žiarskej moto jazdy opäť mení miesto. A to z dobrého dôvodu.

Ilustračný obrázok k článku Žiar ovládnu motorkári: Moto jazda na novom mieste, pozrite si PROGRAM!
Zdroj: TASR

Poslami jari v našom nie sú iba pučiace kvety, ale aj nablýskané vrčiace stroje, ktoré tu už tradične štartujú sezónu. Žiarska moto jazda bude tento rok písať svoj šiesty ročník.

Nové miesto

Šiesta žiarska motojazda sa v Žiari nad Hronom uskutoční v sobotu (9.4.) o 10:00 hod. na parkovisku pod OD Prior. Počas prvých ročníkov sa motorkári stretávali pred budovou žiarskeho MsKC, minulý rok zase zaparkovali svojich kovových tátošov priamo na Námestí Matice slovenskej.

Parkovisko pod obchodným domom ako miesto konania nie je náhodné. ,,Na tomto mieste je to prvýkrát a je to kvôli tomu, že chceme ten trávnatý kopec pod parkoviskom využiť na motocrossové ukážky, ktoré budú súčasťou programu. Samozrejme, dostali sme na to povolenie od mesta," vysvetľuje v mene organizátorov Beata Gáliková.

Ako dodáva, parkovisko je zároveň dosť veľké, takže je to pre motorkársky zraz vyhovujúci priestor. Samozrejmosťou bude občerstvenie a živá hudba v podaní kapely KAKTUS, ktorá bude na terase blízkej kaviarne hrať počas celej akcie.

Sezónu otvorí primátor

Symbolicky otvoriť cesty má motorkárom primátor mesta Peter Antal. Tí potom naštartujú motory a spoločne sa prejdú žiarskymi ulicami a okolitými obcami. Zmenou má byť okrem miesta konania aj to, čo bude voňať z kotlíka. ,,Nevaríme tradičnú kapustnicu alebo guláš, pre zmenu sme to vymenili za fazuľovú polievku," hovorí Gáliková.

Program:

  • 10:30 hod. – Výstava motoriek Motoshop Žubor (BB)
  • 12:30 hod. – Otvorenie žiarskych ciest primátorom mesta
  • 13:00 hod. – Spoločná jazda mestom a okolím
  • 14:30 hod. – Motorkárska fazuľovica

(Počas dňa hrá rocková kapela KAKTUS)

Navnaďte sa na šiestu moto jazdu zábermi z minulého ročníka v našej fotogalérii.

Foto: ilustračné

Navnaďte sa na moto jazdu: FOTO zo žiarskych ulíc z minulého ročníka
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM