Krimi

Žiačka tvrdí, že ju UDRELA riaditeľka: Nič také som neurobila, bráni sa žena

Šestnásťročná žiačka základnej školy obviňuje riaditeľku, že ju fyzicky napadla. Konflikt sa ešte viac vyostril po príchode matky dievčaťa.

Ilustračný obrázok k článku Žiačka tvrdí, že ju UDRELA riaditeľka: Nič také som neurobila, bráni sa žena
Zdroj: TASR/František Iván

Incident sa mal odohrať medzi riaditeľkou Základnej školy vo Veľkej Lomnici a žiačkou ôsmeho ročníka. Šestnásťročná Diana tvrdí, že ju riaditeľka fyzicky napadla. Riaditeľka to popiera. Na prípad upozornila TV JOJ.

Dievča vraj vybehlo po hádke s učiteľkou z triedy a chcelo zo školy odísť. Tvrdí, že ju vtedy riaditeľka fyzicky napadla.

Prečítajte si tiež

„Ťahala ma, potrhala tričko a chytila ma za ruku, potom za krk a udrela ma po chrbte,“ vyjadrila sa pre noviny.sk školáčka.

Čo sa stalo?

Riaditeľka Mária Langová obvinenia odmieta a tvrdí, že nič také neurobila. „Nič také som neurobila, pani zástupkyňa dosvedčí, ja som ju naozaj chytila za ľavú ruku a tým, že ona sa trhla a letela. 23 rokov tu učím a doteraz som takýto incident nemala,“ povedala pre TV JOJ riaditeľka.

Na škole majú aj rómsku hliadku, ktorá dozerá na poriadok a v prípade potreby má informovať rodičov detí. Jej vedúci bol však v čase konfliktu pracovne na obecnom úrade.

Do školy prišla mama

Celý incident sa mal ešte viac vyhrotiť po príchode mamy dievčaťa. Padnúť mali vyhrážky aj slovné útoky na adresu riaditeľky.

„Vyhrážala sa, dokonca jej dcéra potom na chodbe mi povedala, že mám umrieť,“ prezradila riaditeľka.

Podľa vedúceho rómskej hliadky, rodičia nevedia pochopiť, čo ich deti na základnej škole robia. Prípadom sa bude zrejme zaoberať polícia.

Mama žiačky je presvedčená o svojej pravde a na riaditeľku podala trestné oznámenie. Kvôli vyhrážkam urobila riaditeľka to isté, podala trestné oznámenie na mamu žiačky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM