ELA Magazín Cestovanie

Zdesení dovolenkári majú v posteli spoločnosť: Taliansko zamorili PLOŠTICE

Východné Taliansko zažíva inváziu ploštíc posteľných. A ako už napovedá ich názov, je jasné, kde ich nachádzajú zdesení dovolenkári.

Ilustračný obrázok k článku Zdesení dovolenkári majú v posteli spoločnosť: Taliansko zamorili PLOŠTICE
Zdroj: Unsplash.com

Profesor a epidemiológ Pier Luigi Lopalco spustil v Taliansku v súvislosti s plošticami núdzový stav. Miliónom turistov, ktorí sa toto leto chystajú do Talianska na dovolenku, môže zamorenie plošticami v hoteloch či dopravných prostriedkoch zničiť dovolenku, informuje lokálny denník Rai News.

Prítomnosť malého nepríjemného hmyzu bola nahlásená v turisticky obľúbenom Trieste. Ploštice posteľné obľubujú najmä spálne a pobyt v posteli. Na prežitie potrebujú ľudskú krv a zanechávajú malé uhryznutia.

„Ak si všimnete parazitov informujte miestnu hygienickú službu, aby ich odstránila Ak sa nevykonáva profesionálna kontrola parazitov, ploštice sa vrátia,“ zdôraznil odborník.

Oblečenie či posteľné návliečky, do ktorých sa ploštice dostanú, musia byť vyprané a následne ich nejaký čas nie je možné používať. Je jasné, že na dovolenke si ich sami neoperiete, ostáva len dúfať, že ubytovacie zariadenia to v turistickej sezóne nepodcenia.

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM