ELA Správy Rôzne

ZASNEŽENÝ jún?! Prekvapení meteorológovia: Jednu z európskych krajín zasiahne snehová nádielka

Letné sneženie nie je v Európe zas také neobvyklé, ako by sa mohlo zdať. Avšak v nižších polohách prekvapilo aj samotných meteorológov.

Ilustračný obrázok k článku ZASNEŽENÝ jún?! Prekvapení meteorológovia: Jednu z európskych krajín zasiahne snehová nádielka
Zdroj: TASR/DPA

Veľmi chladné počasie očakávajú vo Veľkej Británii. To, čo príde, popisuje doslova ako „ľadový výbuch“ denník Daily Star. Ten sa odvoláva na meteorologické mapy, podľa ktorých by sa malo na sneženie najväčšie škótske mesto Glasgow.

„Dážď bude najčastejšie v severozápadných oblastiach, slnečnejšie bude na juhu Anglicka,“ upresňuje britský Mirror.

Očakáva sa, že škótsky Glasgow zažije snehové prívaly 4. júna, zatiaľ čo v iných regiónoch sa očakávajú dažďové prehánky. Nezvyčajné počasie má trvať dva dni, kým sa od 6. júna stane suchým a teplým.

Podľa webu TN.cz letné sneženie nemusí byť na starom kontinente zas také neobvyklé, ako by sa mohlo zdať. „Práve krásne nasnežilo na vrcholkoch Álp. A platí, že aj na vrcholkoch hôr v strednej Európe môže snežiť kedykoľvek počas leta,“ pripomenula meteorologička Dagmar Honcová, ktorá sa ale nad utorkovou predpoveďou pre Glasgow udivuje.

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM