han Zo Slovenska

ZAOČKOVALI by ste deti proti covidu? PRIESKUM odhalil, že by tak spravilo 41% Slovákov!

Téma očkovanie je na Slovensku na pretrase. Blíži sa však termín očkovania detí od 12 do 16 rokov. Televízia Markíza si dala urobiť prieskum a jeho výsledky sú zaujímavé.

Ilustračný obrázok k článku ZAOČKOVALI by ste deti proti covidu? PRIESKUM odhalil, že by tak spravilo 41% Slovákov!
Zdroj: www.pixabay.com

Ako uvádza portál tvnoviny.sk, prieskum realizovala agentúra Focus pre TV Markíza.

Prieskum o očkovaní detí
11
Galéria

Očkovanie sa u nás rozbehlo natoľko, že ku dnešnému dňu (6. júna) evidujeme 1 814 811 zaoč­kovaných osôb prvou dávkou a 932 549 druhou. Čo sa týka veku, vakcínu môžu dostať ľudia starší ako 16 rokov. V najbližších dňoch by sa to však mohlo zmeniť a veková hranica sa zastaví o štyri roky menej.

Prídu na rad deti

„V najbližšej dobe, to je najneskôr otázka budúceho týždňa, pribudne do kolónky na objednávanie ďalšia kolónka 12 až 15 a deti sa budú môcť štandardne objednávať,“ povedal minister v relácii Na telo plus.

Práve na margo toho si TV Markíza nechala spraviť prieskum s takouto otázkou? „V súčasnosti sa na očkovanie proti Covid-19 môžu prihlásiť len deti staršie ako 16 rokov. Podporujete to, aby sa proti tomuto ochoreniu zaočkovali aj deti mladšie ako 16 rokov, za predpokladu, že bude pre ne k dispozícii vakcína, ktorá bude otestovaná a schválená Európskou liekovou agentúrou?“

Anketári oslovili viac ako tisíc respondentov.

Aktuálne správy zo Slovenska:

„Z odpovedí vyplýva, že za očkovanie detí je 41 percent opýtaných, naopak, nesúhlas vyjadrila až polovica z nich (50,1%). Deväť percent respondentov sa vyjadriť nevedelo,“ píšu tvnoviny.sk a pridali aj video, na ktorom je vidieť ako sa v prieskume vyjadrili sympatizanti politických strán.

Výsledky nájdete v GALÉRII

FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Prieskum o očkovaní detí
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM