Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

Záhadné úmrtia pokračujú: Putinov kritik na dovolenke vypadol z okna

Smrť Pavla Antonova prišla len dva dni po úmrtí jeho straníckeho kolegu. Obaja skonali v tom istom hoteli.

Ilustračný obrázok k článku Záhadné úmrtia pokračujú: Putinov kritik na dovolenke vypadol z okna
Zdroj: TASR/AP

Ruský zákonodarca a multimilionár Pavel Antonov zomrel po páde z okna hotela v Indii, kde bol na dovolenke. Jeho smrť nasledovala len dva dni po záhadnej smrti jeho priateľa a straníckeho kolegu Vladimira Budanova v tom istom hoteli v meste Rájagadá v indickom štáte Urísa. Informácie priniesli v utorok indické aj britské médiá ako thehindu.com, NDTV či The Daily Telegraph.

Tragická oslava narodenín

O úmrtí Antonova – parlamentného poslanca z vládnej strany Jednotné Rusko, úspešného podnikateľa v potravinárskom priemysle, filantropa a kritika ruských útokov na Ukrajine – informovala aj ruská štátna tlačová agentúra TASS.

Jeden z najbohatších ruských poslancov Antonov bol na dovolenke v regióne Rájagadá v Uríse, kde oslavoval svoje 65. narodeniny. Podľa miestnej polície ho údajne našli mŕtveho, keď skočil z okna na treťom poschodí hotela.

Je to už druhý zákonodarca, ktorý zomrel v priebehu týždňa v tom istom hoteli.

Polícia uviedla, že úrady s povolením Antonovej rodiny už jeho telo v pondelok spopolnili. Antonova našli mŕtveho v nedeľu 25. decembra, dodala.

V tom istom hoteli

Antonovova smrť nasledovala dva dni po záhadnom úmrtí jeho straníckeho kolegu Budanova (61), ktorého tiež našli mŕtveho v uvedenom hoteli v meste Rájagadá.

Pozoruhodné je, že v hoteli sa na recepcii 21. decembra prihlásili ako hostia štyria ruskí turisti vrátane Antonova a Budanova. Prišli tam z návštevy turistickej atrakcie, mestečka Daringbádí v okrese Kandhmál v štáte Urísa.

Podľa polície jeden z týchto mužov, Budanov, ráno 22. decembra zomrel. Pitva ukázala, že ho postihol infarkt. Aj jeho už spopolnili. Jeho priateľ a kolega Antonov mal po jeho smrti depresiu a 25. decembra tiež zomrel.

Medzitým sprievodca ruských turistov Džíténdra Singh uviedol: „Naši ľudia sa ubytovali v hoteli v Rájagade. Jeden z nich, 61-ročný muž Vladimir B., sa začal zle cítiť. Keď sme nasledujúce ráno prišli do jeho izby, našli sme ho ležať v bezvedomí a zavolali sme políciu.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM