TOS Lifestyle

Zábery obehli internet, ľudia sú pohoršení: V tatranskom plese sa promenádovali NYMFY

Turisti sú počas každej sezóny poučovaní, že v tatranských plesách sa kúpať nemôžu. Majú nymfy výnimku?

Ilustračný obrázok k článku Zábery obehli internet, ľudia sú pohoršení: V tatranskom plese sa promenádovali NYMFY
Zdroj: Unsplash.com , TikTok.com/karollvx0cc

Rovnako ako na Slovensku, aj v susednom Poľsku je kúpanie sa v tatranských plesách prísne zakázané a tým, čo to porušia, hrozia pokuty. Platí to, ako inak, aj pre Morské oko, ktoré je najväčšie pleso vo Vysokých Tatrách ležiace na poľskej strane Tatier pod štítom Rysy.

A práve odtiaľ vznikli zábery, ktoré kolujú sociálnymi sieťami. Vo vode sú nymfy, ktoré pózujú v rámci fotenia.

Profesionálne fotenie

Aj keď sú nymfy niečo ako víly, v gréckej mytológii bohyne, ochrankyne miest, ktoré obývali, v tomto prípade žiadnu záhadu nehľadajte. Išlo jednoducho o prezlečené modelky a profesionálne fotenie. Niet sa čo čudovať, práve toto prostredie ponúka jedinečné scenérie pre dokonalé zábery.

Napriek tomu zábery z tohto fotenia, ktoré sa dostali na internet, vyvolali búrlivú diskusiu. Upozornil na to portál Onet.pl. Čo sa mnohým nepáči? To, že sa používa dvojaký meter. Kým oni by dostali pokutu, iní tam mohli zorganizovať profesionálne fotenie.

Špeciálne povolenie?

„Mohli vojsť do vody?“ „Kedy ľudia konečne pochopia, že tam nie je pre nikoho vstup povolený?“ „Dostali nejaké povolenie?“ Takýchto a podobných komentárov sa objavilo mnoho.

Niektorí poznamenali, že tamojší Tatranský národný park mohol udeliť povolenie po zaplatení príslušného poplatku. Aj tak však podľa jeho webstránky platí, že pri fotení nie je dovolené opustiť turistický chodník ani používať drony a účastníci fotenia sú povinní dodržiavať všetky platné predpisy.

Za nedodržanie pravidiel hrozí pokuta až 1000 PLN, čo je zhruba 233 eur. Je teda možné, že sa fotiaci tím rozhodol risknúť to, ale možné je aj to, že im bolo vydané nejaké špeciálne povolenie.

Onet.pl zaslal otázky v tejto súvislosti Tatranskému národnému parku, zatiaľ však odpovede redakcia neobdržala.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM