Zo zahraničia

WHO varuje: TIETO európske krajiny zrušili opatrenia DRASTICKY a teraz im stúpajú čísla!

Podľa údajov WHO počet nových prípadov nákazy koronavírusom v Európe po vrchole na konci januára prudko klesol, no od začiatku marca opäť stúpa.

Ilustračný obrázok k článku WHO varuje: TIETO európske krajiny zrušili opatrenia DRASTICKY a teraz im stúpajú čísla!
Zdroj: TASR/DPA

Niekoľko európskych krajín vrátane Nemecka, Francúzska, Talianska a Británie zrušilo protipandemické opatrenia prijaté vládami príliš „brutálne“ a v súčasnosti zaznamenáva nárast počtu nových prípadov infekcie, pravdepodobne v dôsledku ešte nákazlivejšieho variantu BA.2.

V utorok na tlačovej konferencii v moldavskej metropole Kišiňov to uviedol regionálny riaditeľ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) pre Európu Hans Kluge. TASR túto informáciu prevzala od agentúry AFP.

Kluge povedal, že v spojitosti s vývojom epidemiologickej situácie v Európe zostáva naďalej „optimistický, ale ostražitý“.

Európsky región WHO tvorí 53 krajín a teritórií vrátane niekoľkých štátov v Strednej Ázii. Kluge poznamenal, že v 18 z nich je covid na vzostupe.

„Krajiny, kde vidíme osobitný nárast, sú Spojené kráľovstvo, Írsko, Grécko, Cyprus, Francúzsko, Taliansko a Nemecko,“ spresnil Kluge. Podľa neho je hlavným dôvodom nárastu počtu infikovaných pravdepodobne variant BA.2, ktorý je nákazlivejší, ale nie nebezpečnejší než iné koronavírusové varianty.

Okrem toho zmienené krajiny podľa neho „brutálne rušia obmedzenia z príliš veľa na príliš málo“. Podľa údajov WHO počet nových prípadov nákazy koronavírusom v Európe po vrchole na konci januára prudko klesol, no od začiatku marca opäť stúpa.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM