Správy Zo Slovenska

Vzniká film o Mikulášovi Černákovi: Mafiánskeho bossa si zahrá ZNÁMY herec!

Najznámejší slovenský kriminálnik a mafiánsky boss sa dočká svojho príbehu na striebornom plátne. Film o Mikulášovi Černákovi sa už nakrúca.

Ilustračný obrázok k článku Vzniká film o Mikulášovi Černákovi: Mafiánskeho bossa si zahrá ZNÁMY herec!
5
Galéria
Zdroj: TASR

Životopisný film o Mikulášovi Černákovi sa má volať príznačne, Miki. Produkčná spoločnosť Regia Civitas Productions už zverejnila prvé informácie, na podrobnosti je ale zatiaľ skúpa. Ako sa píše na webe spoločnosti, film bude režírovať Jakub Kroner, ktorý sa podpísal napríklad aj pod film Lóve.

Hviezdne obsadenie

Portálu Pluska sa podarilo zistiť aj informácie o obsadení. Černáka a jeho kumpánov budú hrať známe tváre.

Černáka si zahrá Milan Ondrík a Róberta Lališa, prezývaného Kýbel, zase Marián Labuda. Vo filme sa objaví aj Dušan Cinkota v úlohe Miloša Kaštana.

Pluska sa odvoláva na svoj zdroj a tvrdí, že Černák je pravidelne informovaný o priebehu nakrúcania a štáb s ním musí mnohé konzultovať. Má vraj preto povolenie prijímať telefonáty od filmárov do basy. To však Zbor väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) priamo nepotvrdil.

Mafiánska legenda

Rodák z Horehronia patrí medzi najznámejších slovenských zločincov. V deväťdesiatych rokoch mal zastreliť údajného policajného informátora Jozefa Filipa a tiež expolicajta Gustáva Slivenského. Tento prípad bol zvlášť brutálny, dobodanému Slivenskému totiž Černákovi kumpáni odrezali hlavu.

Černák má mať na svedomí aj postrelenie Jozefa Štefana, ktorého po čine upálil v aute. Ďalšou obeťou bol Pavol Lenárt, ktorý bol zastrelený priamo v Černákovej kancelárii v Banskej Bystrici.

Počas svojho dlhoročného pobytu za mrežami napísal Černák aj veľmi dobre predávanú autobiografiu s názvom Prečo som prelomil mlčanie. V knihe podrobne opísal všetky svoje činy z deväťdesiatych ro­kov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a na Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM