Rastislav Búgel Zo Slovenska

Vraví si Maniak a NENÁVIDÍ Čechov a Slovákov: Ozval sa ANONYM, ktorý sa vyhráža školám!

Médiám sa podarilo spojiť s anonymom, ktorý sa počas týždňa vyhrážal českým a slovenským školám. Hovorí o pomste.

Ilustračný obrázok k článku Vraví si Maniak a NENÁVIDÍ Čechov a Slovákov: Ozval sa ANONYM, ktorý sa vyhráža školám!
Zdroj: Polícia SR - BB kraj , Pexels.com

Slovensko a Česko počas tohto týždňa ochromili bombové hrozby. Anonym sa počas niekoľkých dní v rade vyhrážal školám. V oboch štátoch bola polícia v pozore. Pravidelne prehľadávala školy, no nič nenašla. Ako počas tretieho dňa vyhrážok informovali policajti, obsah správy bol takmer totožný s tou, ktorú školy dostali v predchádzajú­ci deň.

Hrozí mu doživotie

"Aj keď správa neprišla z rovnakej adresy, podľa našich informácií adresy spolu súvisia,“ ozrejmili policajti, ktorí začali trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin teroristického útoku. Páchateľovi v prípade dolapenia hrozí trest odňatia slobody až do výšky 25 rokov, prípadne výnimočný trest na doživotie.

Na Slovensku čelilo hrozbe zhruba 270 škôl, v susednom Česku takmer 500.

Vraví, že neznáša Čechov a Slovákov

MF DNES tvrdí, že sa jej podarilo spojiť s údajným autorom výhražných e-mailov. „Neznášam Čechov a Slovákov. Ďalšie vyhrážky prídu zajtra. Chcem, aby v zime museli deti vyhnať na mráz,“ napísal MF DNES anonym, ktorý stovkám škôl rozposlal vyhrážky. Ako informuje iDnes.cz, redakcia sa s ním spojila prostredníctvom sociálnej siete Telegram cez účet, ktorým podpísal e-maily.

„Hovorí si Maniak. Píše dobrou ruštinou. Tvrdí, že žije v Dnipre na Ukrajine, ale fandí Putinovi. Jeho hrozby vraj nesúvisia s vojnou, ide o osobné dôvody. Česi ho údajne okradli. Tvrdenia však nejdú overiť,“ uvádza server. Policajti, ktorí analyzovali komunikáciu, potvrdili, že ide o rovnakého autora, aký vytvoril bombové hrozby. „Nejde o hoax. Komunikujete pravdepodobne naozaj s tým človekom, čo posiela tie maily,“ povedal Ondřej Moravčík z Policajného prezídia.

Vraj ho okradli

Anonymný autor tvrdí, že jeho nenávisť k Čechom a Slovákom pramení z jeho nedávnych skúseností: „Cigáni zo Slovenska a Česka jazdia na Ukrajinu v Zakarpatskej oblasti. V roku 2023 mi na stanici ukradli telefón.“ Vraví, že bude pokračovať, kým sa mu český minister vnútra Vít Rakušan neospravedlní za to, že sa ho snaží vypátrať a prekaziť tak jeho bombové hrozby. Podľa iDnes.cz minister na požiadavky odmietol pristúpiť.

Aby anonym dokázal, že je naozaj autorom výhražných e-mailov, redakcii poslal screenshoty, na ktorých vidno komunikáciu s redakciou a aj e-mailový účet s adresami škôl.

To, že kvôli jeho správaniu trpia deti, mu vraj neprekáža: "Neľutujem to, teším sa z toho.“

Príde ďalšia hrozba

S údajným útočníkom sa spojila aj televízia Markíza. Od Slovenska má vraj žiadať 200 eur za ukradnutý telefón. Ak sa tak nestane, vo vyhrážkach e-mailmi vraj bude pokračovať až do zimy.

„Uviedol, že najbližší e-mail by slovenské školy mali očakávať už v pondelok,“ píšu tvnoviny.sk.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM