han Krimi

VRAHOM je tínedžer! Po streľbe napísal TOTO na sociálnu sieť: Necítim žiadnu ľútosť!

Podľa všetkých zatiaľ dostupných informácií bola motívom strelca nenávisť voči ľuďom z komunity LGBTI. Mimochodom, išlo o 19-ročného tínedžera!

Ilustračný obrázok k článku VRAHOM je tínedžer! Po streľbe napísal TOTO na sociálnu sieť: Necítim žiadnu ľútosť!
26
Galéria

Pravdepodobným motívom stredajšej (12. 10.) tragickej streľby v Bratislave bola nenávisť k osobám inej rasy či inej sexuálnej orientácie. Vo štvrtok to uviedol špeciálny prokurátor Daniel Lipšic.

„Zatiaľ je pravdepodobným motívom tohto činu nenávisť k osobám inej rasy, inej sexuálnej orientácie. Obávam sa toho, aby podobné činy nepokračovali, pretože slová majú svoju váhu,“ priblížil Lipšic.

Vyšetrovanie je podľa jeho slov v počiatočnej fáze a vykonávajú sa úkony, ktoré by vedeli dokresliť motív strelca.

Článok pokračuje pod galériou.

Na Zámockej ulici zabíjal tínedžer
4
Galéria

Vyšetruje sa ďalej

„V týchto okamihoch sa vypočúvajú ďalšie osoby, zabezpečujú sa dôkazy. Budú sa robiť ďalšie invazívne a procesné úkony tak, aby mohol byť tento čin čo najkomplexnejšie vyšetrený,“ dodal špeciálny prokurátor. Zatiaľ podľa neho nič nenasvedčuje tomu, že by strelec svoje obete poznal.

Priblížil, že polícia po skutku pátrala po strelcovi a vedela ho lokalizovať. „Predtým, ako bol zadržaný, pravdepodobne spáchal samovraždu,“ do­dal.

„Monitorujeme veľmi podrobne rôzne internetové fóra, práve preto, aby sa v budúcnosti mohlo podobnému útoku zamedziť. Stopercentné to nie je nikdy. Sú rôzne anonymné fóra, kde je veľmi ťažké sa dopátrať k identite osôb, ktoré komunikujú,“ doplnil.

Množstvo ľudí na internete podľa jeho slov síce komunikuje nenávistné prejavy, ale nejdú ich uskutočniť.

Kto vraždil?

Ako uvádzajú aj ďalšie slovenské médiá, ako napríklad Aktuality.sk, páchateľom ohavného skutku mal byť 19-ročný Juraj K. z Bratislavy. Podľa portálu jeho otec kandidoval za Harabinovu stranu Vlasť a dokonca mal tínedžer zabíjať otcovou zbraňou.

Ešte včera v neskorých nočných hodinách, po vražde v podniku Tepláreň, sa internetom začali šíriť informácie o tom, že vrah sa polícii „vysmieva“ prostredníctvom sociálnej siete Twitter.

„Ale nič, taká srandička na Zámockej,“ bezcitne opísal chladnokrvnú vraždu dvoch mladých mužov.

Dokonca ho diskutujúci vyzvali, aby ukázal fotku s topánkou na hlave, keď je on vrahom. Netrvalo dlho a takú fotku naozaj spravil. Jeho profil dokonca obsahoval viac ako 60-stranový manifest proti Židom či komunite LGBTI.

„Necítim žiadnu ľútosť, no nie je to smiešne?“ škodoradostne sa opýtal po hroznom čine. Až po polnoci sa na účte objavil príspevok, v ktorom naznačil, že sa chce zabiť. „Uvidíme sa na druhej strane,“ napísal. Neskôr tak aj učinil, keď jeho telo našiel okoloidúci neďaleko Hlavnej stanice.

Následne ľudia na sociálnych sieťach spoznali vraha, ktorého začali šíriť po internete.

Dlhý zoznam

Podľa bloger Radovana Bránika, ktorý si manifest podrobne prelistoval, mal strelec dlhší zoznam nepriateľov.

"Jeho zoznam nepriateľov je neuveriteľne dlhý a ľudia z homosexuálnej komunity mali večer jednoducho len tú nekonečnú smolu, že boli zo všetkých dostupných najľahšie zraniteľným terčom. Ak by mu priali okolnosti, začal by – podľa vlastných plánov – zabíjaním v budove, v ktorej sa stretávajú niektorí ortodoxní Židia a až odtiaľ sa hodlal presunúť k Teplárni,“ konštatuje na Facebooku publicista Radovan Bránik.

Čo sa stalo?

K streľbe na Zámockej ulici v Bratislave došlo v stredu po 19.00 h. Na mieste zomreli dvaja muži. Zranená bola jedna žena, ktorú previezli do jednej z bratislavských nemocníc. Páchateľ z miesta činu ušiel. Polícia ho po intenzívnom hľadaní našla ráno mŕtveho.

KVETY ZLA - SLOVENSKÁ EDÍCIA Nespal som a neviem, kedy pôjdem; ešte podvečer som riešil zabudnutý čip proti krádeži na...

Posted by Radovan Bránik on Wednesday, October 12, 2022
Streľba na Zámockej ulici v Bratislave
26
Galéria

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM