Magazín

VODKU nemusíte len piť: Stačí pár kvapiek pre krásne VLASY, čistú DOMÁCNOSŤ a pomáha i kvetom

Vedeli ste, že také poldecko dokáže skrášliť nielen vašu domácnosť? Vodku využijete hneď niekoľkokrát.

Ilustračný obrázok k článku VODKU nemusíte len piť: Stačí pár kvapiek pre krásne VLASY, čistú DOMÁCNOSŤ a pomáha i kvetom
Zdroj: pixabay.com , pixabay.com , pixabay.com

Milovaná aj zatracovaná. O ktorom nápoji je reč? O vodke. No ešte predtým, ako si z nej niekedy ulejete alebo ju budete chcieť zase odmietnuť, skúste ju využiť aj iným spôsobom!

Aj keby ste neboli fanúšikom alkoholu, jej benefity oceníte.

Predlží krásu rezaných kvetov

Chcete si vychutnať dlhšie rozkvitnutú kyticu kvetov? Pridajte do vázy s vodou jednu čajovú lyžičku cukru a niekoľko kvapiek alkoholu. Kvety v nej vydržia oveľa dlhšie, pretože nebude mať toľko baktérií, kvôli ktorým oveľa rýchlejšie vädnú.

Odporúčame vymieňať vodu s takouto prímesou každý deň. Aj v tomto prípade platí, menej je viac. Neprežeňte to s pridávaním vodky.

Na krásne vlasy

Vedeli ste, že alkohol môžete použiť na vašu korunku krásy? Pridajte do bežného šampónu malé množstvo vodky (štamprlík) a nanesiete zmes na vlasy.

Vlasový kokteil nechajte chvíľku pôsobiť a potom ho zmyte bežným spôsobom. Stačí trochu trpezlivosti a vypestujete si zdravé a žiarivé vlasy.

Preč so zápachom!

Vodku neschovávajte ani vtedy, ak vás trápi zápach z topánok. Vlejte ju do rozprašovača a postriekajte vnútro obuvi. Výborne pohlcuje i cigaretový zápach z oblečenia. Stačí, ak postriekate odev nezriedenou vodkou, ktorá nepríjemný puch neutralizuje.

Je účinná na škvrny

Skúšali ste bez väčšieho úspechu vyčistiť nevzhľadné fľaky na koberci, obľúbenom tričku či napríklad gauči? Najprv skúste zriedenú verziu, pripravte roztok vodky a vody v pomere 1:1.

V prípade, že ostanú zvyšky škvŕn, nalejte na znečistené miesto nezriedenú vodku a nechajte niekoľko minút pôsobiť.

Raz-dva a máte účinnú tinktúru

Vytvorte si výborného pomocníka proti nachladnutiu a nádche. Ako na to? Zmiešajte vodku s bylinkami v pomere 1:2. A je to! Máte bylinkovú tinktúru.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM