Rastislav Búgel Zo zahraničia

Vodiči sa chytajú za hlavu: V meste otvorili "kruháč" s 36 semaformi!

Keď otvorili zrekonštruovanú okružnú križovatku, vodiči nechápali. Úrady tam totiž osadili desiatky semaforov.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči sa chytajú za hlavu: V meste otvorili "kruháč" s 36 semaformi!
Zdroj: X.com/ComeOnCUFC

Vodiči v anglickom meste Cambridge ostali poriadne zaskočení, keď minulý týždeň úrady spustili do prevádzky upravenú okružnú križovatku.

A čo im tak prekáža? Skutočnosť, že na „kruháči“ pribudlo rovno 36 semaforov!

Začali zápchy

Ako informujú novinky.cz, záplave semaforov na križovatke ulíc Milton Road a Elizabeth Way nevedia prísť na chuť ani ľudia žijúci v tesnom susedstve.

„Je to šialenosť. Kruhové objazdy boli predsa vytvorené preto, aby semafory neboli potrebné. Mám dodávku a myslím, že mi to len predĺži cestu, čo nie je najlepšie pre životné prostredie,“ povedal pre The Telegraph Sebastian Baker a dodal: „Hneď sa objavili dopravné zápchy, predtým ste po okruhu normálne prešli. Tridsaťšesť semaforov je obscénnosť.“

Obrovská suma za „kruháč“

Albey Barham na danom mieste prevádzkuje predajňu s kobercami a podlahovými krytinami. Semafory označuje za zbytočnosť a plytvanie peniazmi. Celý projekt totiž (aj s terénnymi úpravami) stál 32 miliónov libier (viac ako 38 miliónov eur). „Nemyslím si, že je to dobré využitie finančných prostriedkov. Veľa rokov to fungovalo dobre,“ vraví.

Kritici projektu vyčítajú aj to, že po zavedení novinky sa pri kruhovom objazde tvoria kolóny. Môže za to fakt, že autá zastaví semafor aj v momente, keď by za iných okolností mohli normálne okružnou križovatkou prejsť.

Čo na to mesto?

Mesto semafory obhajuje tým, že je okružná križovatka bezpečnejšia pre chodcov a cyklistov. „Súčasťou nového usporiadania sú vyhradené pruhy pre chodcov a cyklistov, takže ľudia môžu bezpečne prejsť cez cestu aj v tých najrušnejších chvíľach,“ povedal hovorca s tým, že mesto žiada vodičov o trpezlivosť, kým „vyladia“ intervaly svetelnej signalizácie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež:

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM