han Správy Zo zahraničia

VITAJTE vo svete bohatých: Polovicu vakcín dostalo sedem štátov! Ale čo zvyšok sveta?

Vitajte vo svete bohatých! Doteraz bolo na zemeguli podaných už viac ako 200 miliónov dávok vakcín proti koronavírusu. Zarážajúce je, ako ich rozdelili.

Ilustračný obrázok k článku VITAJTE vo svete bohatých: Polovicu vakcín dostalo sedem štátov! Ale čo zvyšok sveta?
Zdroj: www.pixabay.com

Približne 45 percent z tohto počtu pripadá na bohaté krajiny skupiny G7, v ktorých žije len zhruba desať percent obyvateľov planéty. Vyplýva to z bilancie agentúry AFP, ktorá bola zverejnená v sobotu.

Hrozivé čísla

Napriek postupujúcej vakcinácii vo svete stále rastie počet obetí pandémie. Sobotňajšia globálna bilancia uvádza celkovo viac ako 2,45 milióna úmrtí a takmer 111 miliónov nakazených.

Krajiny G7, ktoré majú k dispozícii najväčšie množstvo vakcín, v piatok prisľúbili, že viac ako zdvojnásobia výšku finančných prostriedkov na zabezpečenie očkovacích látok aj pre chudobnejšie krajiny.

Zoskupenie, ktoré tvoria USA, Nemecko, Francúzsko, Británia, Taliansko, Japonsko a Kanada, prisľúbilo, že na tento účel celkovo vyčlení 7,5 miliardy dolárov.

Británia v týchto dňoch predložila ďalším členom Bezpečnostnej rady OSN návrh rezolúcie, ktorá vyzýva bohaté štáty, aby sa podelili s vakcínami s krajinami s nízkymi a strednými príjmami.

FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy, ktoré vás zaujmú!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM