han Zo Slovenska

VIETE, čo je najväčším slovenským hoaxom roka 2022? Americkí vojaci obsadili Záhorie!

Žiaľ, počas doby sociálnych sietí sa čoraz viac skloňujú rôzne výmysly, či nepravdy alebo lepšie vysvetlené: hoaxy. No, a jeden z nich sa stal víťazom ankety!

Ilustračný obrázok k článku VIETE, čo je najväčším slovenským hoaxom roka 2022? Americkí vojaci obsadili Záhorie!
Zdroj: Facebook.com/Hoaxy a podvody - Polícia SR

Netradičnú anketu vyhlásila polícia na svojej stránke na Facebooku: Hoaxy a podvody – Polícia SR. „V decembri ste systémom od štvrťfinále až po finále hlasovali v II. ročníku ankety Hoax roka 2022. Spomedzi 8 nami vybraných hoaxov ste vybrali víťaza – hoax o tom, ako americkí vojaci obsadili Záhorie,“ uvádzajú muži zákona.

O čo ide?

„Ide samozrejme o nepravdivé informácie. Všetci sa musíme pripraviť, že v najbližších týždňoch bude podobných správ pribúdať. Budú sa týkať falošnej prítomnosti rôznych vojsk na území Slovenska. Štandardné presuny vojsk cez naše územie, ktoré existujú desaťročia, budú zneužívané ako dôkaz invázie vojsk NATO na naše územie,“ píše polícia k príspevku z januára uplynulého roku.

„Z minulosti sa budú objavovať rôzne presuny vojsk a budú sa dávať do kontextu súčasnosti. Téma obsadenia územia SR inými vojskami sa môže stať dominantnou na hoaxovej scéne v roku 2022,“ dodali policajti.

Ako ešte na spomínanom príspevku píšu, podľa správy, ktorú im poslal jeden z občanov Slovenska, spomínaný hoax tak vystrašil jeho príbuznú, že chcela odísť zo Slovenska…

Príspevok nájdete TU.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM